Antena Căutare

Elevii vor avea vacanță de o lună de zile în perioada Paștelui, însă se modifică vacanța de vară. Câte săptămâni vor "recupera"

Ministrul Educaţiei anunţă vacanţă de primăvară în perioada 2 aprilie – 4 mai, astfel încât aceasta să includă Paştele catolic şi pe cel ortodox şi să se reducă mobilitatea în perioada lunii aprilie.

Scoala în România
Elevii vor avea vacanță de o lună de zile în perioada Paștelui | Hepta

Examenul de bacalaureat va avea loc la datele stabilite, însă Evaluarea Naională se va decala şi va avea loc în perioada 5-8 iulie. Ulterior, la Antena 3, ministrul a precizat că actualul an şcolar se va încheia în 2 iulie, în loc de 18 iunie, cum era programat iniţial.

Consiliul Naţional al Elevilor consideră că decalarea Evaluării Naţionale şi creşterea duratei vacanţei de Paşte la aproape o lună va conduce la apariţia unei rupturi în procesul educaţional şi în ritmul de învăţare al fiecărui elev, fapt ce va avea consecinţe dezastruoase asupra rezultatelor de la examenele naţionale, potrivit news.ro.

De asemenea, dezaprobă decizia Ministerului Educaţiei ca şcolile să rămână deschise şi după depăşirea pragului de incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 6 la o mie de locuitori şi reclamă lipsa de consultare.

Citește și: Tezele elevilor sunt suspendate şi în semestrul al doilea. Ministrul Educaţiei a anunțat cum vor fi încheiate mediile

Vacanța de Paște prelungită. Ce se întâmplă cu vacanța de vară

Durata semestrului al doilea nu va fi prelungită, a mai spus ministrul. Avantajul schimbării structurii anului școlar este că examenul de bacalaureat se păstrează la datele planificate, cu prezenţă fizică, în perioada 28 iunie – 1 iulie probele scrise.

Singura diferenţă este că se vor echivala competenţele, cu excepţia celor din promoţiile anterioare care vor susţine competenţele digitale.

”Este vorba de o prelungire a vacanţei de primăvară cu două săptămâni. Calendarul valabil până acum prevedea o vacanţă de Paşte rit catolic între 2 şi 11 aprilie. De asemenea, prevedea o vacanţă pentru Paştele ortodox la finalul lunii aprilie până la data de 9 Mai.

Deci aveam două vacanţe de primăvară separate de două săptămâni de cursuri. Introducând o vacanţă în aceste două săptămâni de cursuri, practic am scurtat vacanţa de vară. Am transferat două săptămâni din vacanţa de vară în vacanţa de primăvară”.

Sorin Cîmpeanu a detaliat cum se va modifica structura actualului an şcolar.

Citește și: Examen Bacalaureat 2021. Simularea examenului de bacalaureat, proba la Limba și literatura română. Ce subiecte au picat

"Semestrul doi în loc să se încheie pe data de 18 iunie se încheie pe data de 2 iulie. Examenul de bacalaureat se va derula exact la aceleaşi date planificate. Examenul de evaluare naţională pentru elevii claselor a 8-a în loc să înceapă pe 22 iunie, imediat după sărbătoarea de Rusalii de pe 21 iunie, va începe pe data de 5 iulie, este o diferenţă de două săptămâni.

De asemenea, această adaptare a calendarului are avantajul de a putea organiza evaluările pentru clasa a 4-a şi a 6-a şi chiar pentru clasa a 2-a chiar dacă le mutăm din luna aprilie în luna mai. Are avantajul de a putea organiza pretestările pentru testele Pisa care se vor organiza anul viitor. Are foarte multe avantaje.

Are dezavantajul pentru că duce anul şcolar cu două săptămâni mai târziu. Deci practic, micşorează vacanţa de vară cu două săptămâni", a declarat ministrul Educaţiei.

„Bacalaureatul rămâne pe loc, Evaluarea naţională ar urma să se organizeze după Bacalaureat, admiterea în liceu tot după Bacalaureat şi mai avem evaluarea la clasa a II-a, care era programată în luna aprilie - începea pe 20 aprilie - să fie mutată în luna mai. Deci, punând în balanţă avantajele, în primul rând micşorarea mobilităţii, am încercat să găsim soluţia optimă de echilibru pentru a pierde cât mai puţin”, a spus Cîmpeanu.

Medicii de familie vor avea teste antigen rapide, pentru a creşte capacitatea de testare. De când vor fi disponibile în ... Primele restricții luate în București. Mall-urile, supermarketurile și terasele se închid de mâine mai devreme. Unde se ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x