Antena Căutare

Epidemia de coronavirus duce la prăbușirea tranzacțiilor pe piața rezidențială: ”Următoarea perioadă va fi foarte deficilă!”

Epidemia de coronavirus va determina scăderea tranzacțiilor cu locuințe, întrucât există dificultăți în ceea ce privește efectuarea vizionările, dar și din cauza restrângerii activităților din numeroase sectoare economice.

Epidemia de coronavirus duce la prăbușirea tranzacțiilor pe piața rezidențială: ”Următoarea perioadă va fi foarte deficilă!”

Potrivit profit.ro, primele efecte ale epidemiei de coronavirus au început să se vadă deja asupra pieței de locuințe, întrucât în ultimele șapte zile, numărul vizionărilor a scăzut cu mai bine de 50 la sută.

„Se fac tranzacții în continuare, noi înregistrăm tranzacții în toate proiectele noastre. În acest moment, perioada poate fi comparată cu cea de dinaintea Sărbătorilor, când nu se înregistrează un număr semnificativ de tranzacții însă există activitate, în special din partea cumpărătorilor aflați în faze avansate ale procesului de achiziție și care doresc să închidă tranzacțiile aflate în lucru cât mai rapid“, spune Andrei Sârbu.

Contactul între mai mult de două persoane, strict interzis în Germania, din cauza pandemiei de coronavirus. Anunțul făcut de Angela Merkel

De asemenea, el avertizează că următoarea perioadă va fi foarte dificilă, atât pentru economie, cât și pentru piața imobiliară și rezidențială.

„Un scenariu care va presupune carantina totală, izolarea la domiciliu, va bloca desigur piața, însă aceasta va fi doar unul dintr-o multitudine de efecte negative. Noi, echipa SVN, am trecut printr-o criză în perioada imediat de după 2008, când am resuscitat numeroase distressed assets, proiecte rezidențiale (și nu numai) aflate în dificultate, nume cunoscute la nivel de piață. Sperăm ca în perioada imediat următoare să nu asistăm la un scenariu de acest tip, extrem de negativ“, transmite CEO-ul companiei, care anul trecut a intermediat vânzarea a 2.300 de locuințe noi.

Mărturiile unei jurnaliste din Wuhan: Ce măsură a stopat COVID-19 în China. De două săptămâni nu s- a mai raportat nicio îmbolnăvire

Anul trecut, în România, au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018. Prima lună din acest an a început în creștere, cu peste 35.000 de contracte de vânzare-cumpărare semnate, un avans de 14,6% comparativ cu aceeași lună din 2019.

Poliţia de Frontieră: 25.600 persoane au intrat în ţară în ultimele 24 de ore/ 80 de minute timp de aşteptare pentru aut... Patriarhia Română, reacție dură după ce mii de români au mers la biserici duminică dimineață. Ce li se cere credincioșil...
Când este vacanța de Paște în 2023. Iată cum poți să-ți planifici programul de sărbători
Sărbătorile se apropie și mulți se întreabă deja când este vacanța de Paște în anul...
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023. Gemenii prind curaj să spună tot ce simt. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023 spune că Gemenii nu au deloc nevoie de încurajare pentru a...
Parteneri
Zodii care nu știu să lupte pentru iubirea lor. Află ce spun specialiștii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x