Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Contactul între mai mult de două persoane, strict interzis în Germania, din cauza pandemiei de coronavirus. Anunțul făcut de Angela Merkel

Grupurile formate din mai mult de două persoane în spațiul public vor fi interzise în Germania timp de „cel puțin două săptămâni", în contextul pandemiei de coronavirus. 

Contactul între mai mult de două persoane, strict interzis în Germania, din cauza pandemiei de coronavirus. Anunțul făcut de Angela Merkel

profimediaimages.ro

Anunțul a fost făcut, duminică, de cancelarul german Angela Merkel.

„O distanţă minimă de 1,5 metri va trebui să fie respectată în public", a spus Angela Merkel, într-o conferinţă de presă.

Cancelarul german a precizat de asemenea că restaurantele, cu excepţia celor care livrează la domiciliu, şi saloanele de coafură, cosmetică, masaj, tatuaje vor fi închise.

Anterior, autorităţile federale şi regionale din Germania și-au arătat intenția de a impune o interdicţie privind contactul între persoane, în cadrul măsurilor de luptă împotriva răspândirii coronavirusului, vizând o limitare a interacţiunilor între mai mult de două persoane, potrivit Agerpres care citează agenția germană DPA.

Excepţiile de la această interdicţie se referă la familii şi persoane care locuiesc în aceeaşi gospodărie.

Angela Merkel şi premierii landurilor au fost de acord cu această măsură în cadrul unei conferinţe telefonice duminică.

În total, 12 din cele 16 landuri ale Germaniei, printre care Bavaria, Baden-Wuerttemberg, Renania de Nord-Westfalia şi Saxonia Inferioară, au fost de acord cu înăsprirea interdicţiei privind contactul între persoane înainte de discuţiile de duminică.

Recomandari