Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Epidemie de gripă în România. Şcolile şi grădiniţele au trimis acasă sute de copii

Ministrul Sănătății a declarat, în mod oficial, epidemie de gripă în România. Numărul deceselor a ajuns la 54. Cazurile de gripă din ultimul timp au impus măsuri suplimentare şi în unităţile şcolare.

Ministrul Sănătății a declarat, în mod oficial, epidemie de gripă în România. Numărul deceselor a ajuns la 54. Cazurile de gripă din ultimul timp au impus măsuri suplimentare şi în unităţile şcolare.

În judeţul Dolj, de exemplu, zilnic se face triaj epidemiologic, iar copiii identificaţi cu infecţii respiratorii sunt trimişi acasă. Numai ieri, după acest triaj, au fost identificate 308 cazuri în mediul urban şi 19 în mediul rural, informează Gazeta de Sud. Absenteismul în rândul preşcolarilor şi elevilor este destul de ridicat în această perioadă, dar managerii şi inspectorii şcolari spun că o parte din părinţi îşi ţin copiii acasă preventiv.

Copiii care au prezentat semne de infecţii respiratorii au fost trimişi acasă. Ieri, chiar dacă a fost a doua zi de triaj, la nivelul judeţului au fost trimişi acasă peste 300 de copii. Deocamdată, nu sunt cazuri de gripă în unităţile şcolare.

„În fiecare dimineaţă, până la ora 9.00, unităţile de învăţământ comunică inspectorilor de sector cazurile care se înregistrează, pentru ca după ora 10 acestea să fie transmise către Direcţia de Sănătate Publică Dolj. Astăzi (ieri – n.r.) au fost raportate 19 cazuri în mediul rural şi 308 cazuri cu infecţii acute respiratorii. Până la acest moment nu avem confirmat nici un caz de gripă, diagnosticul punându-se abia după ce se realizează analizele de laborator“, a precizat Nicoleta Liţoiu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

În unităţile şcolare, absenteismul este destul de ridicat în această perioadă, mult peste media de anul trecut. Inspectorii şcolari spun că cei mai mulţi absenţi sunt la grădiniţe, însă sunt şi părinţi care îi ţin acasă preventiv pe copii.

Recomandari