Evaluare Naționala 2018. Astăzi încep înscrierile elevilor de clasa a VIII-a

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale, incepand de astazi, elevii claselor a VIII-a se vor inscrie pentru a sustine Evaluarea Nationala.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale, începând de astăzi, elevii claselor a VIII-a se vor înscrie pentru a susține Evaluarea Națională.

Perioada însrierilor coincide cu ultima săptămână de cursuri pentru elevii claselor a VIII-a, 4-8 iunie. Prima probă pe care aceștia o vor susține este cea la Limba și literatura română, pe 11 iunie, urmând ca pe 13 să aibă loc cea la Matematică. Elevii care aparțin minorităților naționale vor avea ziua de 14 iunie rezervată probei scrise de Limba și literatura maternă.

Cum completezi fișa de înscriere?

Oridinea liceelor pe care le treci pe fișa de înscriere este cea a preferințelor, de la cel mai dorit până la cel mai puțin dorit. Primele opțiuni se consideră cele mai importante pentru dumneavoastră.
Chiar dacă în anii trecuți la unele licee s-a intrat cu medii destul de mari sau mici, aceste medii pot varia în funcție de rezulatatele obținute de toți elevii înscriși, așa că nu evitați să treceți printre primele varinate liceele la care vă doriți să ajungeți dar nu credeși că o să obțineți o medie destul de mare.
Un alt lucru foarte important este trecerea pe listă a cât mai multe licee, chiar și unelele la care nu doriți să ajungeți, deoarece există riscul să nu fiți admis deloc, ceea ce ar fi mai grav.

Primele rezultate ale Evaluării Naționale se vor afișa pe 19 iunie, contestațiile putând fi depuse în aceeași zi între orele 14.00-19.00. Rezultatele finale, în urma contestațiilor, vor fi afișate pe 23 iunie.

Ultimele știri