Antena Căutare

Admitere Liceu 2019: Când se face repartizarea la liceu și cu ce note

După Evaluarea Națională 2019 urmează o altă etapă importantă, și anume, repartizarea computerizată a elevilor la liceu. Iată când se face repartizarea computerizată la liceu, potrivit calendarului de admitere, dar și mediile de admitere la licee din București și din țară

Admitere Liceu 2019: Când se face repartizarea la liceu și cu ce note
| admitere liceu 2019

După Evaluarea Națională 2019 urmează o altă etapă importantă, și anume, repartizarea computerizată a elevilor la liceu. Iată când se face repartizarea computerizată la liceu, potrivit calendarului de admitere, dar și mediile de admitere la licee din București și din țară

Evaluarea Națională, primul examen important din viața elevilor din sistemul de învățământ preuniversitar este urmat de un alt moment de emoții: admiterea la liceu. Ca și în anii trecuți, admiterea la liceu pe baza notelor de la Evaluarea Națională și a mediei de absolvire a claselor V-VIII.

Media de admitere la liceu 2019, pe baza căreia absolvenții de clasa a VIII-a se înscriu în clasa a IX-a, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Națională (contează în proporție de 80% la admiterea la liceu), şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (20%).

La liceele vocaționale sau cu predare în limbă străină, contează rezultatele elevilor la probele vocaționale și la examenele de limbă.

Potrivit calendarului de Admitere la liceu, repartizarea computerizată la liceu are loc în data de 12 iulie 2019, după ce elevii au completat, în prealabil,opțiunile în fișele de înscriere la liceu (adică își aleg liceele și specializările la care vor să studieze, începând cu cea pe care și-o doresc cel mai mult) și introducerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere. Vezi aici, calendarul complet de admitere Liceu 2019.

”Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de către diriginţii claselor a VIII-a, are loc după afișarea rezultatelor Evaluării Naționale, probele examenului de Evaluare urmând a se desfășura în perioada 18 - 21 iunie 2019.

După afișarea rezultatelor (25 iunie 2019), respectiv după soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale (29 iunie 2019), absolvenții clasei a VIII-a își pot calcula, cu certitudine, media de admitere pe baza căreia se exprimă opțiunile și se realizează repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat”, anunță Ministerul Educației.

Evaluare Națională 2019. Topul liceelor din București și din România

Pentru cei care vor să-și fixeze încă de pe acum liceul la care vor să mergă, Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a publicat broșura de admitere la liceu 2019. Pentru a putea fi elevi la unul din aceste licee, cei de clasa a 8-a trebuie să aibă o medie generală mai mare decât media ultimului admis în anul precedent la specializarea pe care ei și-o doresc.

În topul liceelor din București se află instituții de învățământ precum Colegiul Național ”Sfântul Sava”, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, Colegiul Național Spiru Haret, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, Colegiul Național Mihai Viteazul, Matematică-informatică, Colegiul Național Iulia Hașdeu, Colegiul Naţional „Grigore Moisil”, Colegiul Național ”Cantemir Vodă”, Colegiul Național Bilingv ”George Coșbuc” etc. Vezi aici topul celor mai bune licee din București și din țară.

ISMB (Inspectoratul Școlar București) a publicat recent broșura de admitere la liceu 2019, în care sunt menționate numărul de locuri disponibile la liceu și mediile de admitere la clasă. Boroșura oferă informații și despre școlile profesionale la care elevii se pot înscrie

Informatii referitoare la ultima medie de admitere în învatamantul liceal pentru anul scolar 2018-2019, precum și alte date de interes general (numele liceului, specializarea, limba de predare, forma de învațământ, profilul, filiera, ultima medie de admitere din anul anterior etc.) se regasesc și pe site-ul http://admitere.edu.ro/2018/repartizare/

De asemenea, MEN mai anunţă că toate inspectoratele școlare au publicat pe site-urile proprii broșura privind oferta de admitere în învățământul liceal, iar până la finalul acestei săptămâni toate materialele informative vor ajunge în toate unitățile de învățământ, cu excepția celor din județele Argeș, Brașov și Iași, în care distribuirea broșurilor se va finaliza la începutul săptămânii viitoare.

  • Elevii din București pot consulta broșura și mediile de admitere la liceele din București aici.
  • Elevii din România mai pot consulta informații utile despre locurile și notele la liceu, pe site-ul http://admitere.edu.ro/2018/repartizare/

Citește și:

Evaluare Națională 2019. Vezi modele subiecte Limba Română și Matematică

Evaluare Națională 18 iunie 2019: Cum sunt subiectele la Limba Română

Au picat Facebook, Whatsapp și Instagram! Ce se întâmplă la nivel mondial!... Subiecte BAC Matematică 2019: Subiecte mai grele la filieră tehnologică, decât la mate-info!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x