Anunț teribil pentru elevii bucureșteni de clasa a VIII a. O medie generală mai mică de 7.84 îi poate lăsa fără loc la liceu!!!

 

Veste neașteptată primită de elevii bucureșteni, care nu vor avea media generală aproape de 8.00. Un secretar de stat din cadrul Ministerului Educației susține că mii dintre aspiranții la un loc la liceele din Capitală ar putea rămâne pe... „afară”.

Elevii bucureșteni care au media sub 7,84 vor ajunge la școală profesională, pentru că nu vor fi locuri suficiențe la liceu, avertizează fostul secretar de stat din Ministerul Educației, profesoara Monica Anisie, în contextul în care au fost tăiate aproximativ 30.000 de locuri de la liceu, în comparație cu anul trecut. 

Planul de școlarizare și broșură cu locurile de la liceu ar fi trebuit să fie aprobate până pe 13 mai în condiția în care inspectoratul școlar a trimis ministerului spre aprobare proiectele planului de școlarizare pentru anul școlar 2019-2020 în data de 21 ianuarie 2019. 

La rândul lor, inspectorii generali spun că ei nu știu când vor primi aprobarea cifrelor de școlarizare.   

"Ministerul Educației i-a anunțat pe inspectorii generali, pe grupul lor intern, că vor primi planul de școlarizare pe 27 mai", explică surse apropiate conducerii Ministerului Educației, conform portalinvatamant.ro. Motivul invocat ar fi: pentru a nu fi perturbate alegerile europarlamentare.  

Citește și:

Evaluarea Natională 2019. Câte ore de pregătire suplimentară vor face elevii

Totuși, chiar dacă cifrele de școlarizare nu au fost încă publicate, fostul secretar de stat din Ministerul Educației, profesoară Monica Anisie, afirmă că nu vor fi locuri suficiențe la liceu pentru toți elevii și că vor fi nevoiți să între la școlile profesionale chiar și cei care au medii peste 7. 

"Am luat ultima medie cu care s-a intrat la liceu anul trecut și am comparat-o cu numărul de locuri alocat anul acesta pe București după anunturile din ultima perioadă venite de la Minister. Nu vor fi locuri suficiențe pentru toți elevii", explică Anisie care subliniază că va fi vorba despre elevi de notă 7-8.  

Ea mai atrage atenția că "nu poți să îi obligi pe copii să meargă la profesională fără o consultare cu părinții, fără consiliere pentru elevi. Trebuie ținut cont și de faptul că în școlile tehnologice nu s-a investit deloc. Un director de liceu tehnologic a spus că nu au mai primit nicio dotare din anul 1994", a mai adăugat această. facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI