- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Luni, 19 iunie, începe oficial examenul de Evaluare Națională 2023. Elevii claselor a VIII-a vor susține prima probă la Limba și literatura română.
Citește și: Bacalureatul se amână cu două zile. Când au loc probele orale și scrise și care este calendarul examenelor
Evaluarea Națională 2023. Prima probă, la Limba și literatura română, are loc luni, 19 iunie. Ce reguli trebuie respectate
Conform calendarului pentru Evaluarea Națională 2023, elevii claselor terminale s-au putut înscrie până vineri, 16 iunie, la examen, după ce cu o săptămână înainte s-au încheiat cursurile pentru clasele a VIII-a.
Dacă luni, 19 iunie, candidații la Evaluarea Națională 2023 vor susține prima probă la Limba și literatura română, urmează ca miercuri, 21 iunie, să susțină proba scrisă la Matematică, joi, 22 iunie, probă scrisă la Limba și literatura maternă.
Miercuri, 28 iunie, până la ora 14.00, elevii care au susținut Evaluarea Națională 2023 vor primi rezultatele, urmând ca după ora 16.00 să-și depună contenstațiile.
Citește și: Sindicatele din educaţie suspendă greva. În ce condiții va fi reluată
Ce reguli trebuie să respecte elevii claselor a VIII-a în timpul examenului de Evaluare Națională
- Intrarea elevilor în sala de examen se face până în ora 8.30. Depozitarea bagajelor se face în sala special destinată, monitorizată audio-video, notează Digi24.
- Toate sălile în care se vor desfășura activități specifice evaluării naționale vor fi supravegheate audio-video și vor avea pe ușa anunțul privind monitorizarea.
- Se interzice candidaților să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, telefoane mobile, cășți audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețelele de socializare, pentru comunicare cu alți candidați/asistenți din unitatea/unitățile de învățământ/centrul/centrele de examen sau exteriorul.
- Se interzice candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, și copieze, și transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidat sau cu exteriorul.
- Încălcarea regulilor menționate va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidații respectivi vor fi eliminați de la proba respectivă, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia sau de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit sau au transmis materiale interzise/ciorne/foi din lucrările scrise.
- Candidații eliminați de la o proba pentru fraudă sau tentativă de fraudă primesc notă 1 (unu) pe lucrarea scrisă.
În ziua primei probe, candidații vor primi, sub semnătură, codul unic de identificare, pe care îl vor folosi, pentru a află, după afișare, rezultatele obținute.
În intervalul 9.00-9.15, candidații vor completă colțul secretizat și apoi va începe derularea timpului propriu-zis pentru rezolvarea subiectelor (120 de minute/180/240 de minute pentru cazurile speciale).
În situații excepționale, la cererea candidatului, cu încadrarea în timpul de 120 de minute/180/240 de minute, după caz, acesta poate primi altă broșură (iar broșură inițială se anulează).
Candidații care doresc să predea lucrarea înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor pot părăși centrul de examen cel mai devreme după o ora de la distribuirea subiectelor în săli. La părăsirea sălii de examen, candidații nu vor primi subiectele.
Elevii trebuie să se asigure că au la îndemână actul de identitate, stilou sau pix de culoare albastră, creion, gumă de șters, riglă, apă, șervețele.
Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro
Prețul carburantului a crescut. Cât costă benzina şi motorina începând cu 15 iunie 2023... Furată de bonă când avea doi ani, s-a reîntâlnit cu părinții la 53 de ani. Momentul emoționant al revederii te va face s...