Antena Căutare

Evaluarea Natională 2018 la Limba Română, lovită de ”Fenomenul Brăila”! Mulți nu s-au prezentat la examen

Aproape 150.000 de elevi au sustinut, luni, proba la Limba Romana din cadrul Evaluarii Naţionale (EN). Totuși, ei au fost cu 30.000 de mai puţini faţă de şcolarii înscrişi in clasa a VIII-a la începutul anului. Aceste cifre sunt asociate fenomenului Brăila (profesorii descurajează elevii cu rezultate mai slabe să se înscrie la examen) cât şi abandonului şcolar.

Aproape 150.000 de elevi au susţinut, luni, proba la Limba Română din cadrul Evaluării Naţionale (EN). Totuși, ei au fost cu 30.000 de mai puţini faţă de şcolarii înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului. Aceste cifre sunt asociate fenomenului Brăila (profesorii descurajează elevii cu rezultate mai slabe să se înscrie la examen) cât şi abandonului şcolar.

Evaluare Naţională 2018. Ministerul Educaţiei a publicat subiectele şi baremul de corectare. Vezi aici totul despre subiectele de la Evaluarea Națională la Limba Română.

Deși nivelul de dificultate a fost mediu spre ușor, chiar mai ușor decât anul trecut, aproape 30.000 de elevi de clasa a VIII-a nu s-au înscris la examen. Cel puţin asta rezultă dacă facem comparaţie între numărul de elevi înscrişi în clasa a VIII-a la începutul toamnei şi numărul de candidaţi care s-au înscris la examen. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei spun că diferenţa este determinată de faptul că raportările din toamnă s-ar putea să fie inexacte (fiind cifre de lucru), dar şi de faptul că unii dintre candidaţi au abandonat studiile pe parcursul anului şcolar. Pe de altă parte, specialiştii în Educaţie subliniază că pierderea acestor elevi are mai multe cauze sistemice.

Fenomenul Brăila la Evaluarea Națională?

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Brăila, la Evaluarea Naţională 2018 au fost înscrişi automat toţi absolvenţii de gimnaziu, adică 2.048 de elevi, iar la probă s-au prezentat 1.857 de candidaţi (90,6%).

În luna mai, mii de părinţi şi ONG-uri din toată ţara au semnat o scrisoare deschisă adresată premierului, ministrului Educaţiei, precum şi factorilor de decizie din Senat şi Camera Deputaţilor, prin care solicită adoptarea de urgenţă a unor măsuri legale prin care să fie oprit aşa-numitul 'fenomen Brăila', considerat un grav tip de excluziune practicat în şcolile din România.

Miercuri, ora 9:00, elevii de clasa a VIII-a vor susține Evaluarea Națională la Matematică.

surse: adevărrul.ro, capital.ro

Primăria unei localități din Vaslui și-a bătut joc de elevii care urmau să susțină examenele de Evaluare Națională. I-a ... Elevii de clasa I, obligați să care lemne de foc la o școală din Brăila. Imagini revoltătoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x