Antena Căutare

Situație cumplită pentru elevii care susțin Evaluarea Națională! Ce a anunțat Ministerul Educației

Situație șocantă pentru părinți, profesori și elevii care au susținut astăzi Evaluarea Națională, proba de Limba și literatura română! Reprezentanții Ministerului Educației a încercat să lămurească problema!

Situație șocantă pentru părinți, profesori și elevii care au susținut astăzi Evaluarea Națională, proba de Limba și literatura română! Reprezentanții Ministerului Educației a încercat să lămurească problema!

Clipe de maximă tensiune. Mii de elevi, părinți și profesori care au resimțit emoțiile Evaluării Naționale au constatat cu stupoare că site-ul Ministerului Educației...nu funcționează!

Reprezentanții anunţă că, din motive tehnice ce ţin de găzduirea serverului, site-ul www.edu.ro nu poate fi accesat în permanenţă, dar organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a nu sunt afectate de această problemă tehnică. Totuși, această problemă pare să fie una destul de frecventă, căci apare aproape anual, mai ales în preajma examenelor naționale.

"Din motive tehnice ce ţin de găzduirea serverului, site-ul www.edu.ro nu poate fi accesat în permanenţă. Organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a (EN VIII) NU sunt afectate de această problemă tehnică", a transmis luni Ministerul Educaţiei.

Situație cumplită pentru elevii care susțin Evaluarea Națională! Ce a anunțat Ministerul Educației

Instituţia precizează că, după finalizarea probei de Limba şi literatura română de astăzi, subiectele şi baremele vor fi afişate, la fel ca în anii precedenţi, pe site-ul www.subiecte.edu.ro, după ora 15.00. Totuși, problemele cu serverul dă emoții tuturor, fiindcă elevii pot întâmpina dificultăți la aflarea notelor în cazul în care site-ul vaaea probleme tehnice.

Peste 150.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a susţin Evaluarea Naţională, iar astăzi s-a desfăşurat proba scrisă la Limba română, potrivit news.ro.

La primul subiect, elevii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat şase cerinţe pe baza unui text la prima vedere şi au avut de redactat o compunere de minimum 150 de cuvinte în care să argumenteze apartenenţa la genul epic a textului dat. Textul a fost selectat din romanul "Inocenţii" al Ioanei Pârvulescu.

La al doilea subiect, elevii au primit tot un text la prima vedere, cu şase cerinţe, şi au avut de redactat o naraţiune de 150-200 de cuvinte în care să relateze o întâmplare petrecută în Cetatea Alba Carolina. Textul a fost selectat din revista National Geographic.

Miercuri, se va desfăşura proba la Matematică, iar joi, proba la Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afişate pe 19 iunie, până la ora 12:00, iar în aceeaşi zi se pot depune contestaţii în intervalul orar 14:00 - 19:00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

PROGNOZA METEO pentru următoarele două săptămâni. Urmează temperaturi CANICULARE şi furtuni violente... Accident spectaculos în București, la Casa Poporului! O mașină a aterizat într-una din fântânile de pe Bulevardul Unirii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x