Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

EXCLUSIV! Am stat de vorbă cu primarul din satul Moșuni, acolo unde slujește preotul Cristian Pomohaci, acuzat că ar fi corupt sexual un minor: „Pot să spun că e un om bolnav, acum cât de grav - nu știu!”

Moșuni, un cătun din  comuna Miercurea Nirajului, din Mureș, a ajuns pe buzele tuturorr în aceste zile, după ce preotul Cristian Pomohaci, a fost acuzat, pe baza unei înregistrări audio, că ar fi corupt un minor.

Moșuni, un cătun din comuna Miercurea Nirajului, din Mureș, a ajuns pe buzele tuturor în aceste zile, după ce preotul Cristian Pomohaci, a fost acuzat, pe baza unei înregistrări audio, că ar fi corupt un minor.

CITEȘTE ȘI: DELIR MISTIC? Zeci de credincioşi, la Arhiepiscopia din Alba-Iulia, pentru a-l sprijini pe preotul POMOHACI: „Miluieşte-ne pe noi, Doamne, că mult ne-am săturat de defăimare, de ocărâre!

a1.ro a reușit să stea de vorbă cu edilul localității, un primar reformat, Tóth Sándor, tânăr (35 de ani), căsătorit, cu principii sănătoase de viață. Am descoperit a celălalt capăt al firului un om analitic, capabil să-și argumenteze orice frază, într-o limbă română fără cusur.

Nu a fost la Biserica din Moșuni, chiar dacă a fost invitat în calitate de primar. Repetă că e reformat, că atunci când are timp, e bucuros să ajungă la biserica lui, deși este deschis față de alte culte religioase. De asemenea, precizează că nici localnicii nu frecventau biserica la care slujea preotul Pomohaci.

„E drept, preotul Cristian Pomohaci a atras foarte mulți oameni, dar străini. Localnicii au știut despre lucrurile care au ieșit la iveală acum. Eu, în calitate de om, ca tată, nu pot să accept un asemenea comportament, pot spune că e un om bolnav, nu știu cât de grav. Știam, atât eu, cât și sătenii, despre aceste zvonuri de ani întregi. Oricum, făcea lucruri pe care eu nu le pot accepta, nu cred că avea puteri supranaturale. Se folosea de oameni bolnavi și săraci, vulnerabili. Personal, sper ca autoritățile să regleze toate aceste derapaje, iar societatea să revină la un firesc”, a explicat primarul Tóth Sándor pentru a1.ro.

Moșunenii aveau rezerve față de preot

De asemenea, editul localității mureașene crede că ceea ce s-a întâmlat în Moșuni e „o rușine pentru oricine, fie catolic, ortodox sau reformat”. Recunoaște că nu a fost mirat de izbucnirea acestui scandal, pentru că existau presupuneri de mai mult timp, despre care oamenii vorbeau pe la colțuri și pe la porți.

De asemenea, edilul a remarcat că foarte mulți oameni, femei și bărbați, s-au mutat din familiile lor la Moșuni, sub tutela lui Pomohaci. Speră doar ca adevărul să iasă la iveală, iar satul să își recapete tihna de altădată.

Ce decizie au luat superiorii în cazul preotului care ar fi păcătuit

Consilierul administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, pr. Eugen Moldovan, a declarat, luni, că preotul Cristian Pomohaci a fost oprit de la slujire timp de 30 de zile urmând ca în această perioadă să îşi pregătească o apărare cu care să vină în faţa reprezentanţilor arhiepiscopiei pentru a demonta acuzaţiile care i se aduc de corupere sexuală a unui minor.

„Părintele a fost astăzi chemat, ne-a oferit câteva lămuriri, însă, după cum prevăd regulamentele noastre bisericeşti, părintele a fost oprit de la slujirea Sfintelor Taine şi a tuturor slujbelor bisericeşti pe o perioadă de 30 de zile, timp în care trebuie să aducă argumente pentru dezvinovăţirea sa”, a spus Moldovan.

Potrivit consilierului eparhial, preotul Cristian Pomohaci a negat toate acuzaţiile care i se aduc, dar nu a putut oferi dovezi care să îl dezincrimineze.

Recomandari