Antena Căutare

EXCLUSIV! Romanii, mari amatori de steroizi, desi acestia sunt ilegali si pot duce la impotenta sau chiar moarte

Steroizii. Sunt boala curata: pot duce la dependenta, la impotenta sau chiar la moarte. Tocmai de aceea sunt ilegali. Asta nu inseamna ca asta i-ar incurca pe baietii care trag de fiare in sali de cartier si vor rezultate de Hollywood. Paginile de mica publicitate sunt pline de anunturi care promoveaza produsele la un pret mai mult decat accesibil.

“Eu o sa iau acuma. Ala, il fac azi si dupa doua ore trebuie sa ma duc la sala, ca am rupt fierul! Si in 8 ore a iesit din organism! Dar trebuie sa-l faci in fiecare zi! Si 12 saptamani, sa te intepi in fiecare zi, iti zic, eu, tu nu rezisti! Trebuie sa faci 84 de injectii!” povesteste unul din numerosii tineri care au devenit dependenti. Un sacrificiu care, la prima vedere, merita.

Mai ales pentru cineva care isi doreste sa devina rapid un Hercule de Romania. “Cand am inceput, aveam 64 de kile si acuma am 105! Eu, fiind avansat, bag mai mult”, continua el. Atat de mult, incat a devenit un specialist in steroizi. Nu doar in administrare, ci si in distributie.

Traficul cu steroizi incepe de la frontiera, unde autoritatile nu reusesc sa stavileasca fenomenul. “Mie, cand mi le aduce la granita, mi le baga cate doua intr-o cutie, sa fie pachetul mai mic”, spune un tanar.

Legea sanctioneaza vanzarea sau detinerea de steroizi cu inchisoare de pana la trei ani, iar amenda urca pana la 25.000 lei. Degeaba!

“Din luna iunie a anului 2012 pana in 31 decembrie s-au controlat 149 de sali, au fost sanctionate 35 de sali, valoarea totala a amenzilor fiind de 275.000 de lei”, a declarat Gratiela Vajaiala, presedinte al Agentiei Nationale Anti-Doping.

La o simpla cautare pe Internet, gasesti aproape doua sute de mii de anunturi. Preturile sunt accesibile, iar profitul este considerabil. Vanzatorii de steroizi isi permit chiar sa trieze comenzile. Acesti magicieni care in cateva luni fac dintr-un soarece de biblioteca un Arnold in toata regula garanteaza pentru marfa lor.

Medicii sustin, insa, contrariul. “Steroizii anabolizanti sunt toxici hepatici si pot produce pana la tumori hepatice. Poate, in timp, sa-ti creasca riscul de infarct miocardic. Atrofie testiculara, infertilitate, ginecomastia, dezvoltarea sanilor la barbati”, enumera Anca Dragutescu, medic endocrinolog, riscurile consumului de steroizi.

In unele cazuri complicatiile pot fi fatale. In 2011, culturistul roman Viorel Ristea a murit inaintea unui concurs in Miami. De vina pare a fi dieta foarte stricta si substantele pe care sportivii le iau ca sa isi mareasca masa musculara.

Observator Special: Cum poti returna un produs daca nu ti-a satisfacut cerintele... Plajele de pe litoralul romanesc, pe cale de disparitie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x