Antena Căutare

Observator Special: Cum poti returna un produs daca nu ti-a satisfacut cerintele

Cumperi o haina, o porti, o speli, se decoloreaza si primesti banii inapoi! Marile magazine nu au nicio problema sa returneze suma pe care ati cheltuit-o sau sa va schimbe produsul care v-a nemultumit. Nu o fac degeaba: un client care simte ca este tratat corect, va reveni, pentru ca simte ca nu este inselat. Totusi, nu acelasi lucru se intampla si in cazul electronicelor, pe care este aproape imposibil sa le inlocuiesti sau sa-si recuperezi banii. Desigur, exista si magazine cu reguli absolut stupide, dar asta e! Comertul din Romania nu este perfect!

"Am primit cadou o pereche de blugi si i-am spalat si s-au decolorat foarte tare", spune o clienta. "Daca aveti bonul, puteti sa-i aduceti inapoi sa-i schimbati sau sa luati altceva", i-a raspuns vanzatoarea. Faptul ca au fost purtati nici nu a mai contat. Mai mult, vanzatoarea magazinului nu a pus prea multe intrebari. Nu a contat nici daca blugii au fost spalati conform instructiunilor de pe eticheta. Singura conditie a fost sa fie returnati inainte de termenul de garantie, adica 30 de zile. Este insa un caz norocos. Nu la fel se intampla daca ai cumparat o tableta de la cel mai ravnit brand.

"Produsele desigilate nu le primim inapoi ca nu mai avem cum sa le vindem dupa aceea. Daca i-ai dat folia jos de pe cutie deja si-a pierdut un sfert din valoare", ne spune vanzatorul.

La fel de greu se misca lucrurile si atunci cand vrei sa schimbi o pereche de incaltaminte sau un parfum. De la magazin la magazin, fiecare are propria politica de garantie.

"Conditiile stricte, prevazute de lege sunt urmatoarele: daca este vorba de o achizitie din magazin, produsul poate fi returnat in 24 de ore. Daca este vorba de produse achizitionate din mediul online se poate lungi pana la 10 zile", explica Bogdan Cristina Nica, presedintele ANPC.

Multi, insa, stiu deja care sunt "magazinele prietenoase". Asa ca nu se tem sa cumpere, chiar daca au anumite dubii.

Nu stim cat de multumit este comerciantul sa primeasca inapoi un produs vandut, insa clientul iese cu siguranta in castig. Daca unii s-au obisnuit deja sa schimbe produs dupa produs, fara nicio jena, altii ar ramane cu el chiar daca le este complet inutil.

Specialistii ne sfatuiesc insa sa nu ne jenam sa returnam un produs daca nu suntem multumiti de el.

Daca majoritatea marilor magazine ofera garantii comerciale valabile intre 30 si 60 de zile, cele mai multe magazine de cartier nu isi permit sa schimbe produsele, decat daca sunt defecte.

Madalina Secuianu e un fotomodel SEXY, dar are o mare problema!... EXCLUSIV! Romanii, mari amatori de steroizi, desi acestia sunt ilegali si pot duce la impotenta sau chiar moarte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x