O statuetă de 23.000 de ani vechime a fost descoperită recent de arheologi dâmbovițeni la situl paleolitic de la Poiana Cireșului, județul Neamț. Obiectul este mai vechi decât piramidele din Egipt.
Descoperirea este considerată a fi una extrem de importantă, este prima de acest tip din țara noastră și este caracterizată de specialiști drept unică pentru patrimoniul cultural al României.
Coordonatorul echipei de arheologi, profesorul universitar Marin Cârciumaru, a afirmat că descoperirea este senzațională, și trebuie conservată și expusă corespunzător.
„Eu nu știu cât este România pregătită pentru o astfel de descoperire! Este o descoperire senzațională. O astfel de descoperire oriunde în lume este centrul atenției tuturor.
Descoperire COLOSALĂ în România! „Aici se află secretul originii vieții, toți sunt uimiți de ceea ce am găsit aici”
Descoperirea are o mare importanță istorică
Vreau să vă spun că mă uitam pe un site acum câteva zile, o descoperire similară din Cehia urma să se ducă la o altă expoziție. Era ambalată într-o cutie militară, transportată de doi militari, care erau flancați de alți patru militari cu armele în poziție de tragere.
Spun toate aceste lucruri pentru că eu, descoperitorul ei, nu voi fi de acord să fie expusă decât în momentul când i se va asigura vizibilitate, siguranță și modurile de conservare totale, care să nu ne facă de râs în fața lumii.
DESCOPERIRE terifiantă în ROMÂNIA! „Nu este posibil așa CEVA!”
Este o descoperire senzațională în primul rând că este prima din România, este prima de acest fel din Sud Estul Europei (...)”, a profesorul Cârciumaru.
Sursa: Agerpres.ro