Antena Căutare

Primul oraș din România care intră în carantină! Decizia intră în vigoare de azi

Decizie de ultimă oră, anunțată de autorități! Un oraș și trei sate din România intră în carantină pentru 14 zile.

Primul oraș din România care intră în carantină! Decizia intră în vigoare de azi Galerie
Autoritățile locale au cerut carantinarea orașului Făget

Oraşul Făget şi satele aparţinătoare Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică din judeţul Timiş intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost transmisă duminică spre Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi a fost emis Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Nr. 4659206/ 26.07.2020 care a decis instituirea carantinării zonale pentru oraşul Făget şi satelor aparţinătoare Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică, începând de astăzi, 26 iulie, ora 19.

Făget devine a treia localitate din ţară plasată în carantină, după localităţile Cartojani - Giurgiu şi Gornet - Prahova, care s-a şi adresat instanţei pentru această decizie. (Vom reveni)

PRIMUL ORAȘ DIN ROMÂNIA CARE INTRĂ ÎN CARANTINĂ

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a făcut o analiză a situaţiei de la Făget, pe care a trimis-o Institutului Naţional de Sănătate Publică, iar această instituţie a înaintat propunerea de carantinare către Prefectura Timiş. Duminică dimineaţa, la sediul Prefecturii Timiş a avut loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă unde s-a discutat carantinarea oraşului Făget şi a celor trei sate aparţinătoare.

Autoritățile au decis ca oraşul Făget şi satele aparţinătoare Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică din judeţul Timiş să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

citește și: „La noi nici covidul nu are putere”. Gigi Becali a răbufnit și a făcut declarații șoc: „Nu se apropie toate miliardele de coviduri de mine”

În ultimele trei săptămâni, la Făget au fost depistate 47 de cazuri de COVID -19 şi un deces. Printre cei infectaţi cu noul coronavirus se numără şi opt cadre medicale de la Spitalul Orăşenesc Făget care acum se află internate în spital, dar şi mai mulţi membri ai unei biserici.

Primul oraș din România care intră în carantină! Decizia intră în vigoare de azi

Autoritățile locale au cerut carantinarea orașului Făget

Autoritățile locale au cerut carantinarea orașului Făget

În oraşul Făget şi satele aparţinătoare sunt aproximativ 7.000 de locuitori.

În judeţul Timiş, până sâmbătă au fost raportate, în total, de la începutul pandemiei, 983 de persoane confirmate cu COVID - 19.

citește și: Nou bilanț negru! Situația pe județe: Câte cazuri noi de COVID-19 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore

Până acum, o localitate din Giurgiu - Cartojani şi una din Prahova - Gornet au fost plasate în carantină, iar în Argeş 12 localităţi - Piteşti, Mioveni, Ştefăneşti, Costeşti, Bălileşti, Bascov, Brăduleţ, Buzoeşti, Davideşti, Miceşti, Stâlpeni şi Vultureşti - sunt monitorizate după creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus, o decizie privind carantina urmând să fie luată luni, arată cei de la news.ro.

citește și: Covid-19, cifrele adevărate! De ce nu s-a anunțat numărul real de infectări cu noul coronavirus

Autorităţile din comuna Gornet au atacat în instanţă decizia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) de a introduce în carantină satul Gornet din această comună şi cer despăgubiri în cuantum de 500.000 de euro care ar urma să fie împărţiţi celor care au fost „prejudiciaţi” din cauza carantinei. DSU susţine că ordinul privind carantina permite intrările sau ieşirile persoanelor pentru diverse activităţi, inclusiv pentru a merge la serviciu.

„La noi nici covidul nu are putere”. Gigi Becali a răbufnit și a făcut declarații: „Nu se apropie toate miliardele de co... Românii își pot lua locuințe prin programul „Noua casă” 2020! Condițiile pentru credit s-au schimbat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x