Antena Căutare

Fără limită la contribuția pentru pensii. Toți românii sunt afectați

Ordonanța de Urgență 116/2017 care ridică orice barieră cu privire la valoarea contribuțiilor pe care angajații le virează către bugetul de pensii a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. 

Ordonanța de Urgență 116/2017 care ridică orice barieră cu privire la valoarea contribuțiilor pe care angajații le virează către bugetul de pensii a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Textul ordonanței modifică un articol de lege privind sistemul unitar de pensii publice. Mai precis, motivând cu nevoia de a respecta ţinta de deficit de 3%, Guvernul a ridicat barierele privind valoarea maximă a contribuţiei la bugetul de pensii, notează capital.ro.

Se modifică, astfel, articolul 36 din lege şi se elimină partea finală. Vechea lege prevedea că “ Baza lunară de calcul a contribuţiei de asigurări sociale pentru asiguraţii prevăzuţi la art. 6 alin. (1) pct. IV şi alin. (2) o constituie venitul lunar asigurat, înscris în declaraţia individuală de asigurare sau în contractul de asigurare socială, dar nu mai puţin decât suma reprezentând 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi nici mai mult de 5 ori valoarea acestuia. “, iar în forma ei nouă, formularea “… şi nici mai mult de 5 ori valoarea acestuia”, este eliminată.

Luna decembrie aduce un val de scumpiri! Semnalul de alarmă tras de specialiști: ”Vom asista la creșteri de preț spectac... Informație de ultimă oră despre greva de la metrou! Ar putea fi suspendată!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x