Antena Căutare

Femeia era supărată și i-a spus bunicii că soțul o înșală mereu, dar bătrâna a dus-o în bucătărie și i-a spus atât: ,,Morcov, ou sau cafea?” Ce a întrebat-o de fapt bunica:

Bunica este, probabil, cea mai înțeleaptă persoană din viața noastră. Ea este cea mai în vârstă și trecută prin toate încercările vieții! Ea i-a crescut și pe părinții nostril și probabil i-a învățat și cum să ne crească pe noi.  Câte vede bunica, nu văd mulți. De aceea, când avem problem sau dileme în viața noastră, un sfat plin de iubire de la bunica nu strică niciodată, dimpotrivă.

Bunica este, probabil, cea mai înțeleaptă persoană din viața noastră. Ea este cea mai în vârstă și trecută prin toate încercările vieții! Ea i-a crescut și pe părinții nostril și probabil i-a învățat și cum să ne crească pe noi. Câte vede bunica, nu văd mulți. De aceea, când avem problem sau dileme în viața noastră, un sfat plin de iubire de la bunica nu strică niciodată, dimpotrivă.

Se spune că, într-o zi o tânără a venit în vizită la bunica sa și a început să îi povestească despre ce s-a mai întâmplat în viața ei, lucruri bune, dar și lucruri mai puțin bune, precum faptul că soțul ei o înșală. Fata nu știa cum să își continue viața fiindcă se săturase să tot lupte, obosise. Nimic în viața ei nu mai părea să meargă bine, și problemele nu încetau să apară.

Bunica a ascultat-o cu atenție și răbdare, iar când fata a terminat de povestit, bunica a dus-o în bucătărie și a pus 3 oale cu apă la fiert. Când apa a început să fiarbă, bunica a pus un morcov în prima oală, în a doua un ou, iar în a treia boabe de cafea.

După 20 de minute, bătrâna a oprit aragazul și a pus tot ce pusese la fiert, pe masă. Apoi a întrebat-o pe nepoată: ,,Ce vezi?” Nepoata a răspuns: ,,Morcov, ou, cafea”.

Apoi bunica a rugat-o pe nepoată să se uite mai atent și să simtă și să guste fiecare fel de mâncare. Nepoata a spus că morcovul a devenit moale, oul s-a întărit, iar boabele de cafea au devenit cafea aromată. Nepoata a întrebat-o pe bunică imediat: ,,Dar ce înseamnă asta?”

Bunica a explicat apoi că fiecare fel de mâncare a trecut prin același proces și cu toate astea, cele trei mâncăruri au reacționat diferit, producând rezultate diferite. Morcovul, cel care părea tare și puternic, a devenit moale, după ce a fost supus unei ,,încercări” precum fierberea. Apoi, oul, părea fragil la început, lichidul din el era protejat doar de o coajă, dar când a fost supus încercării, a devenit tare, dar nu suficient de tare. În cele din urmă, boabele de cafea, ele s-au transformat complet în cu totul altceva.

Atunci bunica a întrebat-o pe nepoată: ,,Tu care dintre acestea ești? Când încercările îți bat la ușă, tu cum răspunzi? Ești un morcov, un ou, sau o boabă de cafea?”

Acum, ne rămâne fiecăruia dintre noi să răspundem la această întrebare. Atunci când întâmpinăm problem ce suntem și ce ne-am dori să fim? Morcovul care pare puternic, dar la prima încercare își pierde puterea. Oul care se se întărește deși pare fragil, sau cafeaua care se transformă în cu totul și cu totul altceva, dar este o schimbare bună și puternică?

Deci, tu ce ești: morcov, ou sau boabă de cafea?

Șofer român, erou în Franța, după ce a salvat o familie prinsă în mașina spulberată de TIR: "Fetița zăcea pe banche... Schimbare importantă în semestrul I pentru toți elevii din România. Modificarea apare înainte de vacanță!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x