Antena Căutare

Fenomen periculos apărut în România, după venirea refugiaților din Ucraina. Tot mai mulți români au semnalat problema

La scurt timp după ce au început să vină în țara noastră refugiați ucraineni a început să apară și un fenomen periculos. Tot mai multe persoane au raportat problema și recomandă oamenilor să aibă mare grijă.

refugiati din ucraina Galerie
Tot mai mulți români au semnalat apariția unui fenomen periculos în țara noastră | sursa foto: Shutterstock

Nu mai este o noutate faptul că războiul declanșat de Rusia în Ucraina a dus, în ultima luna, la apariția unui val mare de refugiați. O parte dintre cei care au ales să fugă de pericol au ales să treacă granițele României, unii doar în tranzit, alții alegând să rămână aici până găsesc transport, cazare, un loc de muncă sau până la rezolvarea conflictului din Ucraina.

Români din toată țara s-au mobilizat și au făcut donații importante pentru a sări în ajutorul celor care au fugit din calea războiului. Totuși, tot în această perioadă în țara noastră a apărut un fenomen periculos.

Ce fenomen periculos a apărut în România la scurt timp după ce au venit refugiații ucraineni în țara noastră

A trecut aproape o lună de zile de când a început războiul din Ucraina. De atunci, numeroase persoane au încercat să treacă granița pentru a căuta adăpost în alte țări, printre acestea fiind și România. Unii refugiați ucraineni aleg să rămână aici, în timp ce alții poposesc doar temporar, având în gând planul de-a ajunge în Polonia, Germania sau alte țări din Europa și nu numai, acolo unde fie au rude, fie au posibilitatea de-a începe o viață nouă, departe de război.

Citește și: Ce au făcut refugiații cu donațiile primite, deși românii au strâns donații impresionante:

În tot acest timp, numeroși români s-au mobilizat și au făcut donații impresionante pentru a ajuta refugiații din Ucraina. La scurt timp însă, un fenomen periculos a apărut în țara noastră.

Se știe deja faptul că oameni din toată țara au donat haine, încălțăminte, bani, mâncare, medicamente, produse de igienă, jucării și tot felul de alte lucruri, în dorința de-a face o faptă bună. Pe Facebook există și grupuri unde se oferă cazare, transport, informații și se discută despre ajutorarea refugiaților din Ucraina.

Citește și: Câți bani primesc de la Stat românii care găzduiesc refugiați din Ucraina. Suma aprobată de Guvern

Totuși, de la un timp, un fenomen periculos a apărut în țara noastră și tot mai mulți români se plâng de această problemă. Văzând generozitatea de care dau dovadă semenii lor, anumiți români au decis să profite de situație și și-au făcut conturi false de Facebook prin care se dau drept refugiați care au nevoie de bani. Sunt și români care au cerut bani și alimente „pentru refugiații ținuți în gazdă”, dar care nu au putut dovedi acest lucru.

Imaginația răufăcătorilor a mers însă mai departe și au ajuns să meargă pe străzi vorbind o falsă limbă ucraineană și cerând bani trecătorilor. Atunci când sunt luați la întrebări prea multe sau se folosește vreo aplicație de tradus de către trecătorii opriți să ajute, persoanele respective care pretind că sunt ucraineni dispar.

Așadar, voluntarii din diferite ONG-uri și cei care s-au implicat activ în ajutorarea refugiaților din Ucraina îndeamnă să fim atenți la acest fenomen periculos apărut în România, la scurt timp după venirea ucrainenilor în țara noastră.

Taylor Hawkins a murit. Bateristul legendarei trupe rock Foo Fighters avea doar 50 de ani... Rezultate extrageri Loto 27 martie 2022. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x