Antena Căutare

Fermele ecologice, salvarea agricultorilor pe timp de seceta

In timp ce pe camp culturile se usuca sub povara secetei, fermele ecologice par a fi raiul pe pamant pentru agricultori. Acestea sunt dotate cu sisteme de irigatii, asa ca productia de legume si fructe nu este afectata de seceta.

Legumele si fructele din fermele ecologice nu sunt cultivate cu ingrasaminte chimice, hormoni sau pesticide. Sunt sanatoase si, potrivit clientilor, mai gustoase decat cele de pe tarabele din piata. Fermierii care au investit intr-un sistem de irigatii n-au avut nicio problema cu seceta anul acesta. Asa se face ca în solarii cresc numai bine rosiile sau castravetii, iar afara se dezvolta excelent varza si sfecla rosie.

Pentru fermieri, costurile sunt mai mari deoarece trebuie sa aiba fantani la mare adancime si pompe de mare putere care sa poata transporta debitul de apa in toate zonele unde este nevoie. Ei spun ca merita investitia deoarece reusesc sa cultive si legume mai putin cunoscute la noi, asa cums unt frunzele de kale.

Conducerea maternitatii Bucur a fost demisa din cauza medicului care a cerut mita... Se intampla in Satu Mare: Asistent de pe ambulanta, injunghiat de o pacienta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x