Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Fetiță de doi ani, lăsată să moară de foame de propria mamă. La doi ani, cântărea cât un bebeluș de patru luni: „Dăduse ochii peste cap şi gata a fost. Am crezut că leşinase, dar de unde...”

Un copil de aproape doi ani cântărea cât un bebeluș de patru luni. O mamă a putut să stea și să privească cum fiica ei moare în fața ei. N-a vrut să-i dea de mâncare, n-a dus-o la medic, chiar dacă era bolnavă. Femeia din Vaslui ar putea petrece ani buni în spatele gratiilor pentru cumplita crimă.

Copil lăsat să moară de foame de propria mamă, în Vaslui

„Într-o jumătate de oră a fost gata. Dăduse ochii peste cap şi gata a fost. Am crezut că leşinase, dar de unde...îi cedase inima”, povestește mama fetiței.

Fetiţa era inconştientă când mama a sunat la 112. Medicii chemaţi în ajutor nu au mai putut face nimic. S-a stins înainte să ajungă ambulanţa. Salvatorii au fost şocaţi de felul în care arăta copilul.

„Ceea ce a frapat echipajul medical a fost faptul că acest copil, deși avea un an și șapte luni, arăta ca un copil de patru luni. Era foarte subnutrit. Practic, nu era hrănit corespunzător”, a declarat Dan Ungureanu, SAJ Vaslui.

Femeia care i-a dat viaţă recunoaşte că nu a avut grijă de ea aşa cum ar fi trebuit.

„Am fost prea neglijentă. Îmi pare rău de cele întâmplate”, a mai spus mama copilei.

Medicii mai spun că fetiţa era ţinută în condiţii greu de imaginat. Într-o casă unde nici măcar nu era căldură. De altfel, copila răcise foarte tare, însă mama n-a găsit de cuviinţă să o ducă la spital. Spune că avea de gând să meargă la un consult, dar după sărbători.

Acum, femeia este anchetată de inspectorii de la Protecţia Copilului şi ar putea fi trasă la răspundere pentru neglijenţă. Cazul a ajuns şi în vizorul poliţiştilor.

„A fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite, cu exactitate, împrejurările în care s-a produs decesul copilului”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt IPJ Vaslui.

De aproape doi ani, femeia mai are în plasament patru copii, cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani. Toţi au fost luaţi de autorităţi.

Recomandari