Antena Căutare

Fifor:„ Nu am spus să treacă 112 la MAI. Vom avea în acelaşi loc 112, SMURD-ul, pompierii şi Poliţia”. Operatorul care i-a răspuns Alexandrei avea trei apeluri în așteptare

Ministrul Internelor, Mihai Fifor, a anunțat că nu vrea trecerea 112 la MAI, ci doar un nou sistem în care operatorul STS, reprezentantul ambulanței, al SMURD-ului și polițistul să fie fizic în același loc. Noul sistem va fi implementat doar în capitală iar termenul limită este 8 august.

Ministrul Internelor, Mihai Fifor, a anunțat că nu vrea trecerea 112 la MAI, ci doar un nou sistem în care operatorul STS, reprezentantul ambulanței, al SMURD-ului și polițistul să fie fizic în același loc. Noul sistem va fi implementat doar în capitală iar termenul limită este 8 august.

"Eu nu am spus că să treacă 112 la MAI, eu am spus altceva şi repet. Am vorbit despre integrarea dispecerizării, chiar în dimineaţa asta am avut o discuţie destul de îndelungată cu Raed Arafat, am dat deja dispoziţiile necesare, se va emite un ordin care se va face...Pentru Bucureşti, pentru că începem cu Bucureştiul cu această integrare, vom avea pe acelaşi loc 112, vom avea Ambulanţa, SMURD-ul, pompierii şi ce lipsea din această arhitectură, lipsea Poliţia. Cum, de ce nu s-a reuşit această integrare până în momentul de faţă nu vreau să comentez, cert este prin ordinul meu, lucrul acesta se va petrece până pe data de 8 august, adică va veni şi Poliţia alături de structurile de care vorbeam, pentru a elimina orice fel de întârziere, orice fel de reacţie întârziată", a declarat Mihai Fifor, la sediul MAI.

"Un om care sună la 112 face primul contact cu operatorul STS, care în 10-20-30 de secunde, face o redirecţionare de speţă apărută, către Poliţie, Ambulanţă, instituţia abilitată să aibă prima intervenţie", a mai precizat Fifor.

De asemenea, ministrul a precizat faptul că operatorul STS care i-a răspuns Alexandrei avea în acel moment trei apeluri în așteptare. Unul dintre apeluri era despre violența domestică, în care existau indicii că ar putea fi vorba despre o crimă.

"Acolo a fost o problemă a faptului că nu erau pe un loc, a durat până s-a făcut legătura cu dispecerul de la poliţie, dispecerul de la poliţie era unul singur, asta era o altă problemă, avea trei apeluri simultane, a răspuns Alexandrei, a stat de vorbă, am văzut cu toţii în ce manieră a stat de vorbă, timp în care erau alte două apeluri în aşteptare, unul dintre ele cu violenţă domestică, dar violenţă domestică unde avea indicii că se poate petrece o crimă. Dacă erau cu toţii pe un loc poate că dispecerul de la Poliţie anunţa în timp util intervenţia şi nu aveam această sincopă. Vreau să fie pe un loc şi STS şi dispecerii de la celelalte servicii, pentru a câştiga timp fizic. În acelaşi loc. Asta înseamnă integrarea dispecerizării. Asta se va întâmpla în Bucureşti, am spus că vom începe în Bucureşti până pe data de 8 august se va petrece acest lucru", a declarat Ministrul Internelor.

14 ONG-uri şi experţi electorali au solicitat clarificări privind demiterea pe criterii confuze a unor directori din cad... Reprezentanţii societăţii civile în CSM solicită o dezbatere deschisă şi transparentă despre modul în care parchetele ge...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x