Antena Căutare

Fonduri europene pentru concediatii de la Nokia

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, va discuta astazi cu reprezentantii firmei Nokia, dar si cu conducerea Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) despre conditiile necesare accesarii unor fonduri europene pentru angajatii concediati din fabrica companiei finlandeze.

Conform Mediafax, Emil Boc a declarat ca Guvernul intentioneaza sa obtina bani din Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEAG) pentru cei 2200 de disponibilizati. Premierul a declarat ca "avem nevoie de o cofinantare de aproximativ 30-35% si obiectivul Guvernului este sa obtinem bani europeni pentru sprijinirea angajatilor de la Nokia".

Fondul European de Ajustare la Globalizare este recent creat si are ca scop finantarea sprijinului individual acordat lucratorilor disponibilizati din cauza globalizarii. Un stat membru al Uniunii Europene poate cere Comisiei Europene finantare din FEAG atunci cand mai mult de 1000 de lucratori sunt concediati ca urmare a globalizarii.

2200 de angajati ai fabricii Nokia de la Jucu isi vor pierde locurile de munca ca urmare a programului de reducere a costurilor in cadrul companiei finlandeze. Procedurile de inchidere a fabricii din judetul Cluj vor dura pana la sfarsitul anului.

Foto: Intactimages.ro

Copii torturati de asistenta maternala: Au avut rani pana la os... Cazino ilegal, descoperit in Capitala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x