Antena Căutare

Fost şefă AEP Ana Maria Pătru, achitată în dosarul în care era acuzată de trafic de influenţă şi spălarea banilor, pentru că ar fi cerut mită 275.000 de euro. Decizia nu e definitivă

Fost şefă AEP Ana Maria Pătru a fost achitată De tribunalul Bucureşti în dosarul în care era acuzată de trafic de influenţă şi spălarea banilor, pentru că ar fi cerut mită 275.000 de euro. Decizia nu e definitivă

”Dispune achitarea inculpatei Pătru Ana-Maria. Constată că inculpata a fost reţinută in data de 15/16.11. 2016 şi arestat= preventiv ţo la domiciliu in perioada 16.11.2016-17.02.2017. Ridică măsura asiguratorie. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.

Fostul preşedinte al AEP Ana Maria Pătru a fost trimisă în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Ploieşti în decembrie 2016, pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă şi două infracţiuni de spălare a banilor.

Potrivit procurorilor DNA, ”în perioada aprilie - iunie 2008, inculpata Pătru Ana Maria, în calitate de vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (A.E.P.) – funcţie cu rang de secretar de stat - a pretins, iar în anul 2009 a şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, suma de 210.000 euro reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în municipiul Bucureşti. În schimb, aceasta a promis că va susţine derularea în bune condiţii a unui contract încheiat de acea societate cu A.E.P., precum şi că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat”.

Anchetatorii susţin că, în cursul anului 2009, Ana Maria Pătru ”a disimulat provenienţa sumei”, folosind un circuit financiar fictiv care a constat în derularea unor operaţii comerciale între mai multe societăţi comerciale, între care firma beneficiară a contractului cu Autoritatea Electorală Permanentă şi o firmă controlata de Ana Maria Pătru prin soţul ei.

”În cursul anului 2011, tot în calitate de vicepreşedinte al A.E.P., inculpata Pătru Ana Maria a pretins de la reprezentanţii aceleiaşi societăţi comerciale contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover din care a primit suma de 15.000 euro, în schimbul promisiunii că va susţine derularea, în bune condiţii, a unor contracte de servicii, încheiate de societatea respectivă cu A.E.P. De asemenea, inculpata a promis că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat”, se mai arată în comunicatul DNA.

Tot în 2011, spun procurorii, Pătru a pretins şi a primit suma de 50.000 euro de la administratorul unei alte firme, intervenind în schimb la ministrul Economiei, astfel încât omul de afaceri să fie primit în audienţă, fapt care s-a şi întâmplat la scurt timp de la intervenţia Anei Maria Pătru.

Cu banii proveniţi din cele două fapte de trafic de influenţă Ana Maria Pătru a cumpărat un autovehicul Land Rover, iar pentru a ascunde identitatea adevăratului proprietar şi beneficiarul real al acestuia, în acelaşi an, l-a înmatriculat pe numele unei alte persoane.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri mobile şi imobile aparţinând fostei şefe AEP până la concurenţa sumei de 275.000 euro sau echivalentul acesteia în leii.

Sursa : news.ro

Vela, despre restructurarea MAI: Am discutat doar cu Jandarmeria care este de acord să copieze modelul Poliţiei de Front... Un bărbat din Ialomiţa a fost reţinut după ce a vândut icre negre. La percheziţii, poliţiştii au găsit icre negre de 10....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x