Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Film: Maleficent

Veste incredibilă. Fostul şef al DNA s-a sinucis! S-a aruncat de la fereastra biroului său!

Fostul şef al DNA Timişoara Tamas Schiffbeck s-a sinucis, vineri dimineaţă, aruncându-se la la etajul clădirii în care lucra ca procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Fostul şef al DNA Timişoara Tamas Schiffbeck s-a sinucis, vineri dimineaţă, aruncându-se la la etajul clădirii în care lucra ca procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Fostul şef al DNA Timişoara Tamas Schiffbeck s-a aruncat, vineri dimineaţă, de la etajul şase al clădirii unde îşi are sediul Direcţia Naţională Anticorupţie Timişoara, aflată în zona centrală a oraşului.

Se pare că acesta s-a aruncat chiar de pe fereastra biroului său.

Deocamdată nu se ştie ce l-a împins la acest gest. Poliţiştii au declanşat o anchetă.

Tamas Schiffbeck avea 48 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. A fost şeful DNA Timişoara timp de mai mulţi ani, până în 2015, dupa care Tamaş Shiffbeck (49 de ani) a rămas procuror în cadrul DNA Timişoara.

Shiffbeck şi-a început activitatea la Parchetul Judecătoriei Timişoara, ajungând ulterior prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara. De la PJ Timişoara, Tamaş Shiffbeck a ajuns la Parchetul Tribunalului Timiş, unde a fost şef al Secţiei de Urmărire Penală. De la PT Timiş, procurorul a avansat la Parchetul Curţii de Apel Timişoara, unde a ocupat funcţia de procuror – inspector. Ulterior, Shiffbeck a ajuns la DIICOT, de unde a fost transferat la DNA, unde a ocupat timp de mai mulţi ani funcţia de şef al Serviciului Teritorial Timişoara. În calitate de procuror, Shiffbeck a participat la mai multe anchete, una dintre ele, realizată în colaborare cu autorităţile germane vizând clanurile de romi din Timişoara. Numele lui Tamaş Shiffbeck apare şi în dosarul instrumentat de structura centrală a DNA care vizează vânzarea ilegală a mai multor locuinţe din Timişoara către „persoane influente” din Timişoara. Tamaş Shiffbeck a fost unul dintre cei care a cumpărat o locuinţă în baza legii 112, existând date potrivit cărora locuinţa a fost cumpărată ilegal. Până la decesul procurorului nu au existat date că el sau alţi beneficiari ai unor vânzări de locuinţe în baza legii 112 ar fi puşi sub acuzare în dosar, scrie Adevarul.

Recomandari