Un mit despre coronavirus, dovedit a fi real! Germanii garantează că funcționează! Soluția simplă împotriva transmiterii virusului. „Se inactivează imediat!”

Unul dintre miturile despre coronavirus ar fi real, după cum susține o echipă de cercetători din Germania, care garantează că transmiterea noului virus poate fi combătută printr-o procedură simplă.

Un mit despre coronavirus, dovedit a fi real! Germanii garantează că funcționează! Soluția simplă împotriva transmiterii virusului. „Se inactivează imediat!”

profimediaimages.ro

Mai exact, echipa de cercetători de la Universitatea Ruhr din Bochum, Germania, susține că noul coronavirus poate deveni inactiv la utilizarea anumitor soluții de apă de gură din comerț.

Astfel, folosirea apei de gură s-ar putea adăuga măsurilor de prevenire a transmiterii noului coronavirus, precum spălatul pe mâini, purtarea unei măști de protecție și distanțarea socială.

Cercetătorii germani au făcut un studiu în laborator, folosind opt soluții de apă de gură ce sunt disponibile în farmaciile din Germania. Toate acestea au redus încărcătura virală, iar trei dintre acestea au anulat-o complet, în 30 de secunde.

„Gargara cu apă de gură nu poate opri producția de virusuri în cellule, dar poate reduce încărcătura virală pe termen scurt, în cavitatea bucală și gât – ceea ce ar fi folositor în unele situații, precum vizitele la dentist ori în timpul îngrijirii medicale generale a pacienților cu COVID-19”, a explicat Toni Meister, unul dintre cercetătorii care au lucrat la acest studiu.

Două noi simptome ale infecției cu coronavirus, descoperite! Medicii ORL, în alertă! „Este nevoie urgent de acțiune!”

Totuși, cercetătorii au atras atenția că deși rezultatele studiului lor sunt promițătoare, este nevoie de un studio mai amănunțit pentru a observa efectele și în afara laboratorului.

Alertă în rândul medicilor! Ce boli poate provoca Covid-19, pe termen lung! „Simptomele apar la peste două luni de la infectarea cu noul coronavirus”

În plus, alți experți, care nu au fost implicate în acest studio, au atras atenția că gargara cu apă de gură nu este suficientă pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus.

Ultimele știri