Alertă în rândul medicilor! Ce boli poate provoca Covid-19, pe termen lung! „Simptomele apar la peste două luni de la infectarea cu noul coronavirus”

Covid-19 ar provoca alte boli, pe termen lung, potrivit unui studiu ce a fost realizat de către cercetători germani. Simptomele ar apărea la peste două luni de la infectarea cu noul coronavirus.

Alertă în rândul medicilor! Ce boli poate provoca Covid-19, pe termen lung! „Simptomele apar la peste două luni de la infectarea cu noul coronavirus”

Un studiu realizat de cercetătorii germani arată că trei sferturi dintr-un total de 100 de nemţi care s-au vindecat de coronavirus prezintă semne ale unor leziuni cardiovasculare, relatează Live Science.

După peste două luni de la momentul diagnosticării cu coronavirus, pacienţii infectaţi au fost supuşi unor RMN-uri.

Rezultatele au arătat că trei sferturi dintre bolnavi au semne de anomalii cardiovasculare, precum miocardita, deşi cei mai mulţi dintre infectaţi au suferit de o formă uşoară a virusului şi nu au fost internaţi, potrivit Mediafax.

Experții au descoperit în sângele pacienţilor o proteină numită troponină, ce indică leziuni cardiovasculare, precum cele ce apar în urma unui atac de cord.

Două noi simptome ale infecției cu coronavirus, descoperite! Medicii ORL, în alertă! „Este nevoie urgent de acțiune!”

Totuşi, miocardita a fost cea mai frecventă problemă, în proporţie de 60% din totalul de pacienţi supuşi RMN-ului. Medicii au descoperit şi bolnavi care aveau pericardul (ţesutul din jurul inimii) inflamat.

Au fost analizate 100 de persoane cu vârste cuprinse între 45 şi 53 de ani. Doar o treime dintre aceştia au suferit de forme grave de coronavirus, fiind internaţi în spital, în timp ce două treimi s-au putut trata acasă. Cercetătorii solicită confirmarea urgentă a rezultatelor, acestea fiind îngrijorătoare.

O grupă sanguină ține COVID-19 la distanță! Care sunt oamenii de care noul coronavirus nu se apropie la fel de ușor

Între simptomele miocarditei se numără: durerea toracică, palpitații, sincopă, dispnee de repaus sau la efort, retenția de fluide - mărirea de volum a abdomenului, edemele gambiere, oboseală, precum și simptome legate de virusul răspunzător - cefalee, rinoree, dureri articulare, febră, diaree.

Doctorul Valentina Puntmann, de la Spitalul universitar din Frankfurt, a declarat că deși încă nu există dovezi directe pentru aceste consecinţe ale Covid-19, cum ar fi cedarea sistemului cardiovascular, ar putea fi posibil ca în câţiva ani să devină o problemă imensă.

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri