Live acumXtra Night Show
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Germania impune restricții noi românilor, la intrarea în țară. Cine poate scăpa de cele 14 zile de carantină: „Există două excepții”

Anunț de ultimă oră de la autoritățile germane. Au fost impuse restricții noi, începând de joi, 20 august, românilor.

Germania impune restricții noi românilor, la intrarea în țară. Cine poate scăpa de cele 14 zile de carantină

Profimedia

Ca urmare a evoluției numărului de infectări cu noul coronavirus din ultima perioadă, autoritățile din Germania au actualizat, joi, lista „zonelor de risc”.

Astfel, începând de joi, județul Vâlcea a fost inclus pe listă, în timp ce ce judeţele Ialomiţa, Mehedinţi şi Timiş au fost retrase din această categorie, informează, joi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

În acest moment, alături de Bucureşti, 15 judeţe din România se află pe lista „zonelor de risc”: Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Ilfov, Neamţ, Prahova, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, precizează MAE, potrivit Agerpres.

Astfel, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind din zonele de risc sunt obligate să completeze un „formular de debarcare” Public Health Passenger Locator Form.

Există două excepții

Persoanele care intră în Germania după ce s-au aflat într-una din 'zonele de risc' sunt obligate să efectueze autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. De la această obligativitate există două excepţii.

„Prima excepţie se aplică în cazul persoanelor care prezintă un test pentru COVID -19 cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Germania, printr-un certificat medical tradus în limbile germană sau engleză.

Cea de-a doua excepţie se aplică persoanelor care pot să efectueze testul în cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania, cu obligaţia de a respecta strict autoizolarea la domiciliu până la comunicarea rezultatului negativ al testării”, reiese din comunicat.

Testarea se poate efectua gratuit direct pe aeroport, la medicul de familie ori la autorităţile locale de sănătate, mai multe informaţii putând fi obţinute la linia telefonică dedicată 116 117.

Dacă persoanele în cauză prezintă simptome specifice COVID-19, excepţiile enunţate mai sus nu se mai aplică. În acest caz, devine obligatorie efectuarea perioadei complete de autoizolare chiar dacă prezintă testul negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Republica Federală Germania sau dacă îl efectuează în cel mult 72 ore de la intrarea pe teritoriul german şi rezultatul acestuia este negativ.

Recomandari