Live acum
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Se poate! Gestul emoționant făcut de medici și asistente, pentru a ridica moralul bolnavilor de Covid-19! „Dincolo de măști suntem oameni”

România înregistrează tot mai multe cazuri de Covid-19 și cadrele medicale duc acum o luptă contracronometru pentru a salva viețile pacienților confirmați cu coronavirus. Pentru a ajuta pacienții să fie mai optimiști, asistentele medicale și medicii au recurs la un gest emoționant!

Mircea Popa Iulia (medic primar medicină de urgență) și Violeta Gașpar (asistent medical principal din Centru Primiri Urgențe)

Epidemia de Covid-19 a scos la iveală nu doar problemele din sistemul medical românesc, ci și latura umană a oamenilor și mai ales a cadrelor medicale.

Situația din spitale devine tot mai tensionată. Lipsesc echipamentele de protecție sau dezinfectanții, iar pacienții se simt speriați și, de cele mai multe ori, au moralul la pământ.

MEDICII ȘI ASISTENTELE, GEST EMOȚIONANT PENTRU A RIDICA MORALUL PACIENȚILOR

Pentru a le face lupta cu boala mai ușoară și pentru a le arăta că și cadrele medicale sunt oameni capabili de empatie, numeroși medici și asistenți medicali au recurs la un gest emoționant.

citește și: Droguri ascunse în pâine, duse la un centru de carantină din Ilfov! Un jandarm a descoperit totul

Peste halate sau costume de protecție, cadrele medicale și-au lipit o poză personală, pentru ca zâmbetul lor să ajungă la pacienți.

„Dincolo de măști sau costume de protecție suntem oameni! Asta ne dorim să știe și pacienții noștri. Suntem Mircea Popa Iulia (medic primar medicină de urgență) și Violeta Gașpar (asistent medical principal din Centru Primiri Urgențe), suntem aici pentru voi și împreună vom trece și peste asta. Facem echipă la Spitalul Clinic Militar de Urgență ”Dr. Victor Popescu” din Timișoara. Provocăm tot personalul medical din prima linie să își pună o poză cu ei pe costumul de protecție. Reacția pacienților merită!”

Și se pare că gestul s-a extins, ca o epidemie de zâmbete și fapte bune, în mai multe unități spitalicești!

Se poate! Gestul emoționant făcut de medici și asistente, pentru a ridica moralul bolnavilor de Covid-19! „Dincolo de măști suntem oameni”

Lăcrămioara Stan, asistent medical principal

„Nu îmi place să intru în salonul pacienților mei, și așa speriați de tot ce se întâmplă, acoperită din cap până în picioare.

Nu pot să fac nimic în privința costumului de protecție, dar azi m-am gândit să îmi lipesc în piept o fotografie cu mine zâmbind, să îi asigur că sunt același asistent medical empatic și optimist și că totul va fi bine.

Am simțit imediat când m-au văzut că a fost cea mai bună idee” (Lăcrămioara Stan, asistent medical principal)

citește și: „A dat cu clor după mine. Mi-a spus că a început lupta pentru supraviețuire”. Medic rezident din București, dat afară din locuința închiriată, de teama coronavirusului

Se spune că un zâmbet valorează cât o mie de cuvinte. Într-un timp în care România se confruntă cu o situație fără precedent, un astfel de gest făcut de cadrele medicale pentru pacienți se poate tranforma într-un adevărat medicament pentru suflet.

Pozele și mărturisirile au fost postate pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.

Recomandari