Antena Căutare

Google a lansat un doodle de 1 martie 2024. Unde e vizibil și ce eveniment marchează ilustrația cu dragon și flori

De 1 martie 2024, Google Doodle a lansat o ilustrație cu un dragon. E vizibilă în Marea Britanie și marchează un eveniment sărbătorit cu fast, deși nu este vorba despre o sărbătoare publică.

google doodle cu ilustratia din 1 martie 2024 ce contine un dragon si flori
De 1 martie 2024, Google Doodle a lansat o ilustrație cu un dragon. E vizibilă în Marea Britanie și marchează un eveniment sărbătorit cu fast, deși nu este vorba despre o sărbătoare publică. | Google

E sărbătoare în Marea Britanie, iar Google a lansat un doodle special pentru a marca ziua de 1 martie 2024.

Citește și: Google marchează ziua de azi, 29 februarie 2024, cu un doodle special, vizibil și în România. Ce reprezintă animația cu broscuță

Google a lansat un doodle de 1 martie 2024. Unde e vizibil și ce eveniment marchează ilustrația cu dragon și flori

Ziua de 1 martie 2024 este marcată de Google cu o ilustrație în care apare un dragon. Doodle-ul este vizibil în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, cunoscut sub numele de Regatul Unit sau Marea Britanie.

Motorul de căutare spune că acest Doodle sărbătorește Ziua Sfântului David în Țara Galilor (cunoscută și sub numele de Dydd Gŵyl Dewi Sant)!

Ilustrația e inspirată din legenda lui Dinas Emrys, în care castelul unui rege s-a prăbușit de mai multe ori din cauza a doi dragoni care se luptau într-un bârlog aflat sub fundația sa.

În cele din urmă, dragonul roșu a învins și a devenit un simbol al mândriei galeze. Astăzi, steagul poate fi văzut fluturând în toată țara.

Citește și: Două doodle-uri marchează ziua de marți, 27 februarie 2024. Unde sunt vizibile și despre ce evenimente amintesc

Ce se întâmplă în Marea Britanie de Ziua Sfântului David

Sfântul David este sfântul patron al Țării Galilor. Sărbătoarea sa este celebrată pe scară largă în Țara Galilor, deși nu este o zi de sărbătoare. Ziua Sfântului David cade pe 1 martie, este aniversarea morții sfântului.

Sfântul David este cunoscut pentru că a fondat o comunitate monastică celtică la Glyn Rhosyn (în prezent, în comitatul Pembrokeshire). Acest loc este acum ocupat de Catedrala Sfântul David. David a fost faimos în lumea celtică ca învățător și ascet.

El a fost recunoscut ca sfânt protector al Țării Galilor la apogeul rezistenței galeze la cucerirea normandă. În secolul al XVIII-lea, Ziua Sfântului David a fost declarată sărbătoare națională în Țara Galilor. Majoritatea locuitorilor din Țara Galilor doresc ca aceasta să fie o sărbătoare publică, dar nu are un astfel de statut.

Citește și: Un doodle special de la Google marchează 16 ianuarie 2024, Ziua Profesorului. Unde e vizibil

De Ziua Sfântului David, în Țara Galilor au loc numeroase parade. Cea mai mare paradă este organizată în Cardiff, la care participă monarhul britanic sau prințul de Wales. Sărbătorile pot include, de asemenea, festivaluri alimentare, piețe celtice, concerte și, uneori, chiar și focuri de artificii.

În școli, copiii participă la concerte tradiționale cunoscute sub numele de eisteddfodau, care includ cântece și recitări. Steagul Sfântului David (o cruce galbenă pe un câmp negru) poate fi văzut fluturând în toată Țara Galilor, conform Anydayguide.

Rezultate Loto azi, 29 februarie 2024. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Rezultatele Loto din 29 februarie 2024. Premiul la Noroc, categoria a II-a, câștigat. Ce report e pus în joc după trager...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x