Antena Căutare

Un doodle special de la Google marchează 16 ianuarie 2024, Ziua Profesorului. Unde e vizibil

Pe 16 ianuarie 2024, Google sărbătorește profesorii printr-un doodle special. E Ziua Profesorului în Thailanda!

doodle google cu verde, de ziua profesorilor, pe 16ianuarie 2024
Pe 16 ianuarie 2024, Google sărbătorește profesorii printr-un doodle special. E Ziua Profesorului în Thailanda! | Google

Pe 16 ianuarie, Google sărbătorește profesorii din Thailanda, după ce luni, 15 ianuarie, a avut un doodle special pentru personalul didactic din Venezuela.

Un doodle special de la Google marchează 16 ianuarie 2024, Ziua Profesorului. Unde e vizibil

Pe 16 ianuarie 2024, în Thailanda este vizibil un doodle dedicat profesorilor.

”La mulți ani de Ziua Profesorului 2024! Doodle-ul de astăzi onorează educatorii din întreaga lume care îi ajută pe elevi să devină cea mai bună versiune a lor.

Pentru educatorii din întreaga Thailanda: Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți pentru a vă ajuta elevii să crească prin insuflarea dragostei pentru învățare.”, este mesajul Google.

Citește și: Un doodle special de la Google marchează ziua de 15 ianuarie 2024. Ce semnificație are și unde apare

Cum se sărbătorește Ziua Profesorului în Thailanda

Multe țări au o zi specială pentru aprecierea profesorilor, iar Thailanda nu face excepție. Ziua profesorilor din Thailanda este sărbătorită anual la 16 ianuarie, începând din 1957.

Această zi a fost aleasă pentru a comemora promulgarea Legii profesorilor, care a fost publicată în Monitorul Regal al Guvernului thailandez la 16 ianuarie 1945.

Legea a intrat în vigoare la două luni după ce a fost publicată. Prima Zi a Profesorilor din Thailanda a fost sărbătorită în 1957, fiind stabilită printr-o rezoluție a Guvernului Regal Thailandez la 21 noiembrie 1956.

Ziua Profesorilor este, de obicei, o zi nelucrătoare pentru profesori. Majoritatea școlilor din Thailanda sunt închise pentru o zi, astfel încât profesorii să poată avea o pauză.

În mod normal, școlile internaționale nu se închid, deși pot organiza festivități pentru a-și onora personalul didactic. Comemorările oficiale sau publice nu sunt tipice pentru Ziua Profesorilor, este o sărbătoare mai degrabă liniștită.

Merită menționat faptul că profesorii thailandezi sunt, de asemenea, onorați la începutul anului școlar în timpul ceremoniei wai khru, în cadrul căreia elevii își exprimă recunoștința față de profesorii lor. Wai khru este tradus în limba engleză prin "lauda profesorului". Ceremonia include o rugăciune budistă, o prezentare de ofrande și un discurs al directorului.

Topul celor mai bine plătite joburi din România. Domeniile în care angajații încasează cele mai mari salarii... Câți bani ajunge să câștige un livrator de mâncare în România, în 2024: „Dacă lucrezi 10 ore pe zi, poți face 30 de livr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x