Antena Căutare

Google marchează ziua de azi, 23 septembrie 2024, cu un doodle special. Unde e vizibil și ce reprezintă ilustrația

Astăzi, Google a ales să celebreze o figură remarcabilă din istoria educației pentru nevăzători printr-un doodle special pe pagina sa principală.

Google marchează ziua de azi, 23 septembrie 2024, cu un doodle special. Unde e vizibil și ce reprezintă ilustrația | google doodle

Ilustrația distinctivă este dedicată lui Georg Picht, un inventator german care a revoluționat accesibilitatea și educația pentru persoanele nevăzătoare prin invenția sa, primul scriitor Braille mecanic.

Google marchează ziua de azi, 23 septembrie 2024, cu un doodle special. Unde e vizibil și ce reprezintă ilustrația

Georg Picht s-a născut în Hamburg, Germania, în 1871, și și-a dedicat viața îmbunătățirii condițiilor de educație pentru cei nevăzători. După ce a devenit profesor, Picht a descoperit un interes profund pentru educația nevăzătorilor și a urmat Institutul de Stat pentru Nevedenți din Berlin-Steglitz pentru a-și adânci cunoștințele în acest domeniu.

Citește și: Google marchează ziua de azi, 19 septembrie 2024, cu un doodle special. Pe cine celebrează în această zi de joi

Articolul continuă după reclamă

În anul 1899, Picht a dezvoltat primul său scriitor Braille mecanic, o invenție care avea să revoluționeze modul în care persoanele nevăzătoare puteau să comunice și să învețe. Patentul pentru această invenție i-a fost acordat în 1901, iar mai târziu, în 1932, a primit un alt patent pentru o versiune îmbunătățită a mașinii sale. Aceasta din urmă avea șase taste care, prin diferite combinații de puncte depresate, puteau marca un foiță de hârtie, facilitând astfel scrierea în alfabet Braille.

Pe lângă activitatea sa de inventator, Georg Picht a fost un susținător înfocat al educației pentru nevăzători. A fost director al Institutului pentru Nevăzători din Bromberg între anii 1910 și 1912, iar apoi a revenit la alma sa mater, unde a ocupat funcția de director între 1920 și 1933. De asemenea, el a fost primul care a susținut o prelegere radio despre persoanele nevăzătoare, contribuind semnificativ la conștientizarea publicului larg cu privire la nevoile acestora.

Citește și: Google marchează ziua de azi, 18 septembrie 2024, cu un doodle special. Ce celebrează și unde e vizibil

Astfel, doodle-ul de astăzi de pe pagina principală a motorului de căutare Google își propune să aducă omagiu și să celebreze moștenirea impresionantă a lui Georg Picht, punând în lumină contribuțiile sale semnificative în domeniul educației și tehnologiei pentru persoanele nevăzătoare. Acest gest nu doar sărbătorește inovația și devotamentul lui Picht, dar și subliniază importanța accesului egal la educație și tehnologie pentru toți membrii societății.

(P) Cum alegi un loc de cazare lângă parcare Otopeni?... Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 10, 23 septembrie 2024. Gabriel, afectat de alcool la petrecere. Simona Gherghe: Încetează să mai fii agresiv verbal cu mama ta!
Mireasa sezonul 10, 23 septembrie 2024. Gabriel, afectat de alcool la petrecere. Simona Gherghe: Încetează să mai fii agresiv verbal cu mama ta! Luni, 23.09.2024, 15:12
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x