Antena Căutare

GOOGLE sărbătorește ZIUA SFÂNTULUI PATRICK 2018 cu un DOODLE bogat în simboluri| FOTO

Google celebreaza Ziua Sfantului Patrick 2018

ZIUA SFANTULUI PATRICK 2018. Sfântul Patrick, ocrotitorul spiritual al Irlandei, este celebrat în fiecare an la data 17 martie. De Ziua Sfântului Patrick are loc o amplă festivitate dedicată întregii culturi irlandeze, atât în Irlanda şi Marea Britanie, cât şi în Statele Unite, dar și alte țări. Pentru a marca și în 2018 Ziua Sfântului Patrick, Google a pregătit un doodle bogat în simboluri.

ZIUA SFANTULUI PATRICK 2018. Ziua Sfântului Patrick, sărbătorită în fiecare an pe 17 martie, este una dintre puţinele sărbători ce stârnesc festivităţi pe întreagă planetă. Pe lângă comemorarea Sfântului Patrick şi cea a sosirii creştinismului în Irlanda, sunt celebrate şi cultură, tradiţiile şi moştenirile irlandeze. Timp de câteva zile, marile bulevarde din diferite colțuri ale lumii roiesc de spiriduşi îmbrăcaţi în costume verzi, cu pălării colorate înalte şi purtând trifoiul ca simbol al patronului lor spiritual. După cum mai cere tradiția, se bea multă bere, dar și alte băuturi, irlandezii fiind considerați mari consumatori de alcool.

ZIUA SFANTULUI PATRICK 2018. Google a pregătit un doodle cu o simbolistică aparte

GOOGLE sărbătorește ZIUA SFÂNTULUI PATRICK 2018 cu un DOODLE bogat în simboluri| FOTO

Artistul Ross Stewart a creat un doodle de o simbolistică aparte. ”L-ul de la Google este chiar piatra, ca simbol primordial a scrierii timpurii a irlandezilor, alfabetul ogham. Marginea este marcată de o serie de sculpturi vechi, fiecare grup reprezentând câte o literă din alfabetul ogham”, a precizat Ross Stewart. Peisajul este marcat de tradițonalele câmpii verzi și trifoi, simboluri ale irlandezilor.

17 MARTIE - ZIUA SFÂNTULUI PATRICK, sfântul cu trifoiul. Ce trebuie să faci ca să ai parte de noroc tot anul!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Calendar ortodox 17 martie. Ce rugăciune trebuie să rostești pentru DUȘMANUL TĂU... Cutremur MARE în România. Seismul s-a produs azi-noapte și s-a resimțit în București!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x