Antena Căutare

Graniţele Regatului Unit se închid pentru muncitorii necalificaţi. Cum vor fi afectaţi toţi românii

Graniţe închise pentru români în Marea Britanie! Muncitorii necalificaţi şi cei care nu ştiu engleză nu vor mai fi primiţi în Regat! Este prima dată când românilor li se spune în mod clar ce condiţii trebuie să îndeplinească, după Brexit, ca să poată rămâne în continuare în această ţară. Regulile se schimbă şi pentru turişti.

Cei mai afectaţi de măsurile post Brexit vor fi muncitorili necalificaţi. Pentru ei, condiţiile sunt mai aspre. Asta ar putea însemna pentru mulţi să aleagă drumul inapoi spre casă sau spre alte ţări europene.

Muncitorii români de pe şantierul de la Wembley se temeau înainte de Brexit tocmai de aceste măsuri.

Va fi un sistem bazat pe puncte, în ceea ce priveşte calificările pe care ei le au şi punctele pe care le acumulează. Dacă au abilităţile potrivite şi, în mod evident, o stabilitate financiară, atunci ei îndeplinesc condiţiile pentru a veni aici. Dar trebuie să se încadreze în criteriul bazat pe puncte.

O altă regulă care îi va afecta pe români, angajaţi sau turişti. Nimeni nu mai intră doar cu buletinul în Regat.

Este o schimbare fundamentală, ceea ce ştim noi este că vom trata oamenii din India, în acelaşi mod ca pe cei din Romania. Şi cred că acest lucru este absolut corect.

Deocamdată studenţilor nu le-au fost impuse reguli noi, în setul de măsuri făcut public de guvernul condus de Boris Johnson.

Jumătate de milion de români trăiesc acum în Regat.

Aplicația care arată gropile din asfalt: pe străzile Capitalei sunt peste 1.200 de "cratere", sute de denivelă... Vouchere în loc de alocații pentru copii. Guvernanţii cred că părinţii chletuiesc banii pentru propriile plăceri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x