Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Adela

Grecia, închisă pentru români, pe cale rutieră! Turiștii, nevoiți să își amâne vacanțele. Anunțul de ultimă oră al autorităților elene

S-a închis Grecia pentru români, pe cale rutieră. Autorităţile elene anunţă că până marţi blochează sistemul online de completare a formularelor de intrare în ţară prin vama Kulata şi de eliberare a codurilor QR. Prin urmare, trebuie să ne amânăm vacanţele de miercuri încolo, când vom putea ajunge la greci doar dacă avem un test COVID negativ.

Această doamnă pleacă în insula Creta cu nepoata ei. Îşi programase de mult vacanţa şi se bucură că nu trebuie să facă testul în ţară. Călătoreşte cu avionul.

Şi alte familii au hotărât să plece cu avionul, chiar dacă dincolo de graniţă se poate întâmpla orice. Grecii îi vor testa şi restul vacanţei va depinde de rezultat.

Incertitudinile turiştilor sunt rezolvate în mare parte de agenţiile cu care au colaborat.

„Faptul că turiştii din România sunt puşi să facă testul covid e o cheltuială în plus şi omul are nişte bani programaţi pentru vacanţă”, a spus Marius Berca, reprezentant companie turism.

Obligativitatea testului la graniţa terestră a Greciei şi Austriei a umplut clinicile de recoltare din România. Astfel, timpul de aşteptare a rezultatelor a crescut de la o zi la trei zile.

Între timp, grecii nu mai ştiu cum să ne ademenească. O bună parte din economia lor e susţinută de turiştii români.

„Nu trebuie să ne temem de virus, trebuie să-l respectăm. Aşa că noi testăm oamenii, avem infrastructură COVID, avem spitale excelente, avem condiţii de acomodare foarte bune, aşa că nimănui nu trebuie să-i fie frică”, a explicat Kyriakos Kotsoglou, comisar turism, Insula Creta.

Recomandari