Antena Căutare

Gripa în România. La cât a crescut numărul deceselor confirmate cu virus gripal

Gripa în România. La cât a crescut numărul deceselor confirmate cu virus gripal

Gripa în România. La cât a crescut numărul deceselor confirmate cu virus gripal
Gripă 2019 | pexels.com

În ultimele câteva zile, virusul gripal a afectat tot mai multe persoane în România. Numărul deceselor din cauza virusului gripal a crescut la 29 de persoane, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Iarna aceasta debutul acestui virus a fost unul devastator, spun specialiștii. Specialiștii au înregistrat 90.963 de cazuri de viroză respiratorie acută, cu 21,3% mai mult decât anul trecut.

Ministerul Sănătății îi sfătuiește pe cetățeni să ia în calcul toate măsurile prezentate de specialiști pentru a evita o eventuală îmbolnăvire. Cea mai eficientă metodă este vaccinarea. În acest sens, Ministerul Sănătății a achizișionat 1.300.000 doze de vaccin. Până în prezent, au fost vaccinate în cabinetele medicilor de familie aproximativ 1.244.000 persoane care beneficiază de vaccinare gratuită.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut un apel către cetățeni, rugându-i să respecte sfaturile specialiștilor. Printre cele mai importante sfaturi se numără continuarea vaccinării antigripale, purtarea echipamentului de protecție necesar de către vizitatori și personalul medical în spitale, igiena adecvată a mâinilor, respectarea etichetei tusei și strănutului, izolarea la domiciliu a persoanelor ce prezintă simptome asemănătoare gripei și consultarea medicului de familie pentru simptome asemănătoare gripei.

Sursă foto: pexels.com

Români, Germania vă cheamă la muncă! Candidații trebuie să îndeplinească o singură condiție... Modificări importante în acordarea serviciilor medicale. Ce trebuie să facă, începând de anul acesta, toate femeile însă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x