Antena Căutare

Grup de lucru coordonat de Guvern şi Administraţia Prezidenţială pentru evaluarea efectelor epidemiei de coronavirus

Guvernul român a adoptat, în şedinţa de marţi seară, un Memorandum privind constituirea unui Grup de Lucru interinstituţional care are rolul de analiza impactul economic şi bugetar generat de efectele epidemiei de coronavirus. Din acest grup fac parte cele mai importante instituţii cu atribuţii în ceea ce priveşte mediul economic, dar şi reprezentanţi ai asociaţiilor oamenilor de afaceri.

”Obiectivul acestui grup de lucru este de a identifica atât riscurile economice cât şi măsurile necesare care urmează a fi adoptate în perioada următoare pentru a reduce aceste riscuri. În acest moment, la nivelul Cancelariei primului ministru şi la nivelul ministerelor implicate sunt mai multe analize şi vor fi prezentate mâine (miercuri – n.r.) aceste estimări şi prognoze pentru perioada următoare”, a declarat şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, la finalul şedinţei de Guvern.

Din acest grup de lucru, care va fi coordonat de către Cancelaria primului ministru şi de Administraţia Prezidenţială, prin Departamentul de politici economice şi sociale, fac parte Ministerul Finanţelor, Ministerul Economiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii şi MAE.

Vor mai fi implicate în dezbaterea şi analiza riscurilor economice şi în elaborarea de măsuri eficiente şi de reducere a acestor riscuri Banca Naţională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, Institutul Naţional de Statistică, Institutul de Economie Mondială şi Consiliul Concurenţei, iar la lucrările grupului vor lua parte reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor, Camera de Comerţ şi Industrie, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Coaliţia pentru Dezvoltarea României şi Asociaţia Română a Băncilor, dar pot fi invitate şi alte organizaţii reprezentative din zona socială şi economică.

Prima reuniune a grupului va alea loc miercuri, la ora 16, printre participanţi numărându-se premierul, guvernatorul BNR şi titularii instituţiilor care fac parte din conducerea grupului.

Sursa : news.ro

Bugetul Ministerului Sănătăţii a fost suplimentat cu 350 de milioane lei pentru achiziţia de materiale sanitare în veder... Măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului în parchete: Activitatea cu publicul, sistată până în 30 martie/ com...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x