Antena Căutare

Putem ieşi din localitate începând cu 15 mai? Depinde pe cine întrebi! Haos în declaraţii între președinte și premier

La Palatul Victoria, relaxarea din 15 mai se vede altfel decât la Cotroceni. Klaus Iohannis a anunţat primul că relaxarea vine la pachet cu restricţii şi că nu vom putea pleca din oraş aşa uşor. A urmat premierul care ne-a anunţat că vom putea merge totuşi la munte să facem alpinism. Iar spre miezul nopţii, ministrul de Interne a plusat: putem face drumeţii, putem merge la pescuit şi ... chiar în vacanţă la Bâlea Lac.

Într-o criză fără precedent oamenii aşteaptă de la oficiali răspunsuri clare si măsuri concrete. Declaraţiile sunt insa contradictorii. Preşedintele, premierul şi ministrul de Interne privesc diferit relaxarea.

Citește și: Klaus Iohannis, după întâlnirea cu oamenii de afaceri: ”România va depăși cu bine criza, dar e nevoie de o reconstrucție din temelii!”

"Este voie să se plece din localitate, de exemplu, în interes de serviciu, pentru probleme medicale. Este posibil să se iasă, de exemplu, pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localității", sunt declarațiile făcute de Iohannis.

Premierul spune că după 15 mai putem pleca în vacanță în țară

La extrema cealaltă, premierul Orban spune că putem pleca liniștiți în vacanță. Dacă dăm drumul la alpinism, la deplasări montane, înseamnă că se pot duce la munte. Nu e clar deci dacă putem face o rezervare la munte după 15 mai, nici la ce distanţă de oraş ne putem plimba cu bicicleta sau dacă ne putem vizita rudele din alt oraş.

In lipsa unor planuri oficiale, investitorii îşi pregătesc măsuri pe cont propriu. S-au gândit de pildă să le ia temperatura turiştilor la intrarea in staţiune.

Citește și: La ce preț vom găsi măști de protecție în farmacii din 15 mai! De la această dată va fi obligatorie protecția în spațiile închise. Ministru Economiei dă asigurări că vom plăti cel mai mic preț

Din 15 mai, România intră în stare de alertă

Din 15 mai când starea de urgenţă este înlocuită cu alerta naţională, dreptul la liberă circulaţie va putea fi limitat doar prin lege, atrag atenţia specialiştii.

Citește și: Ce înseamnă starea de alertă, ce va fi decretată în România din 15 mai. Iată ce obligații vor avea cetățenii!

Concret, orice restricţie impusă românilor după expirarea ordonanţelor militare va trebui votată de parlament.

Dispar țigările mentolate și cu capsulă! Mentolul va mai fi disponibil doar în produsele care încălzesc tutunul și în ți... Reînscrierea copiilor la grădiniţă începe în 25 mai și se poate face online. Calendar și acte necesare la dosar...
Cele mai populare nume de copii din Europa. Ce alegeri au făcut părinții pentru micuții lor
Specialiștii au stabilit care sunt cele mai populare nume de copii din Europa. Alegerea numelui...
Horoscopul zilei de 26 martie 2023. Scorpionii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 martie 202 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac. Aceștia...
Parteneri
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x