Căutare Live

Te bucuri de o zi liberă, dar habar n-ai că locul căruia i-o datorezi este în paragină! Dan Negru: „Istoria României, o grămadă de moloz” – VIDEO

Hotelul Concordia, locul ce a găzduit întâlnirea ce a dus la Unirea Principatelor Române, a fost filmat de Dan Negru, astăzi, pe 24 ianuarie 2020. Clădirea se află în paragină.

Dan Negru a arătat în ce hal arată Hotelul Concordia pe 24 ianuarie 2020!

„Toți sunt azi patrioți cu tricolorul în piept! Așa arată clădirea unde s-a decis Unirea sărbătorită azi! Istoria României, o grămadă de moloz”, a scris Dan Negru, în descrierea clipului pe care l-a filmat la Hotelul Concordia.

„24 ianuarie. Zi liberă. Sunt aproape de strada Smârdan, în centrul Bucureștiului. Acolo unde se află Hotelul Concordia, locul unde s-a hotărât dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza. Haideți să vedeți cum arată locul Micii Uniri azi, în 2020! Asta e clădirea. Aici, la etajul 1 s-a decis dubla alegere a lui Cuza. Așa arată ea azi. Praf! O ruină! Păi, hai, la mulți ani, România, de 24 ianuarie! Zi liberă, nu?”, a spus Dan Negru în filmarea pe care a făcut-o.

Hotelul Concordia din București de pe fosta Uliță Nemțească, a găzduit istorica întâlnire politică din apartamentul 5, de la etajul 1, în noaptea de 23 spre 24 ianuarie 1859, în care s-a hotărât Unirea Principatelor Române prin dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza drept domn al Țării Românești, după ce fusese ales domn al Moldovei, la 5 ianuarie 1859.

Hotelul Concordia se află pe strada Smârdan nr. 39, în Centrul Vechi al Capitalei, printre cafenele, cluburi și restaurante. A fost construit în 1852 și avea 90 de camere.

Hotelul a fost afectat de un incendiu puternic în 1884 și a ars aproape complet. A fost refăcut, dar a suferit din nou de pe urma unui incendiu, în 1901 – 1902.

Parteneri
Efectele consumului de hamsii. Ce spun cele mai recente studii ale nutriționiștilor
Catine.ro
Ultimele știri
x