Antena Căutare

Hunedoara: Aproape toti elevii unui liceu, dati afara de la BAC pentru copiat

Surse din Inspectoratul Scolar Hunedoara au declarat pentru HotNews.ro ca aproape toti elevii de la Grupul Agricol Alexandru Borza din Geoagiu au fost dati afara din examen, pentru frauda sau tentativa de frauda. Mai precis, au fost eliminati din examen 111 elevi din 159 prezenti in centrul de examen, care se pare ca aveau rezolvarile subiectelor de Bacalaureat.




"Ii felicit pe domnul inspector de Hunedoara, Alexandru Lautaru, si pe domnul inspector din Minister, Catalin Pislaru. De astfel de oameni avem nevoie pentru a curata Romania. Ceea ce vedem astazi este rezultatul direct al reformelor Marga si Andronescu. 10 din cei 12 ani petrecuti in scoala de ce care dau astazi Bacalaureatul sunt sub conducerea lui Marga, Andronescu, PNL sau PSD", sustine ministrul. Potrivit acestuia, "ei au incurajat o cultura a fraudei pe care astazi o stopam. Asta este rezultatul: o cultura a fraudei. Le multumesc si cadrelor didactice, pe baza informatiei carora s-a ajuns la depistarea fraudelor".


La nivel national - au fost eliminati 233 de candidati

La nivelul intregii tari, au fost eliminati 233 de candidati din examenul de Limba si literatura romana, adica aproape dublu fata de numarul de elevi eliminati anul trecut pentru tentativa de copiere sau pentru ca au intrat cu telefoane mobile in sala de examinare. Un centralizator al Ministerului Educatiei, citat de Agerpres, arata ca in Bucuresti au fost eliminati pentru tentativa de frauda si prezenta cu telefoane mobile 29 de candidati.

Unele cazuri de tentativa de copiere au fost semnalate la linia Tel Verde special creata pe durata examenului de bacalaureat de catre MECTS. Cei mai multi eliminati au fost in Mehedinti - 33, in Bucuresti - 29 si in Constanta - 19.

sursa:Hotnews

foto: Intact Images

Adrian Sobaru nu a fost si nici nu este cercetat penal... Peste 450.000 de romani isi serbeaza onomastica de Sfintii Petru si Pavel...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x