Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Adela

„Ne dădeau mâncarea prin ușă, ca la câini”- Iadul trăit în spital, de o pacientă COVID-19 asimptomatică: „Într-un buncăr, nemâncată, nebăută”

Emilia, o femeie în vârstă de 70 de ani, din Botoșani, diagnosticată cu o formă severă de cancer mamar, a povestit calvarul prin care a trecut ca pacient COVID-19 asimptomatic, într-un spital din România: „Nu au lăsat pe nimeni să se apropie de mine. Nici măcar un paznic căruia să-i fi dat doi lei să-mi cumpere o sticlă cu apă sau ceva de mâncare.”

„Ne dădeau mâncarea prin ușă, ca la câini”- Iadul trăit în spital, de o pacientă COVID-19 asimptomatică: „Într-un buncăr, nemâncată, nebăută”

Profimedia

O pensionară în vârstă de 70 de ani a stat 11 zile internată într-un spital din Botoșani, pentru că fusese depistată pozitiv pentru coronavirus, în timpul unor analize medicale premergătoare chimioterapiei.

Emilia, care suferă de neoplasm mamar cu metastaze, diabet și care s-a ales și cu un stent în urma unui infarct miorcadic, era asimptomatică. I s-a spus că nu poate pleca acasă.

„Nu au lăsat pe nimeni să se apropie de mine”

„Sâmbătă, m-am dus să-mi fac CT-ul de control, la un an, la Spitalul Judeţean Botoşani. După ce mi-am făcut CT-ul, a sunat telefonul. Era o doctoriţă de la DSP care m-a somat să stau pe loc – eu voiam să mă duc acasă – pentru că am COVID.

Nu aveam nici pijama, nici papuci, nimic la mine. Nici familia nu mi-o anunţasem. M-am supărat foarte tare.

Şi m-au ţinut de la ora 9.00 când am ieşit de la CT, şi până seara, la ora 17.00, în curtea spitalului judeţean, într-un buncăr. Nemâncată, nebăută. Eu sunt pacient cu diabet. Ar trebui să mănânc de trei ori pe zi.

Nu au lăsat pe nimeni să se apropie de mine. Nici măcar un paznic căruia să-i fi dat 2 lei să-mi cumpere o sticlă cu apă sau ceva de mâncare. M-au ţinut acolo. Am sunat la poliţie, la 112, am spus: «Oameni buni, vreţi să ne omorâţi?»”, a povestit femeia, potrivit Adevărul.

„Prin uşă dădeau de mâncare, ca la câine!”

Familia ei, rămasă acasă, a trebuit să intre în izolare, timp de 14 zile. Emilia a fost internată, ca pacient COVID-19 asimptomatic, pe 13 iunie.

Femeia își aduce aminte cu groază de cele 11 zile petrecute „în pușcărie”:

„A fost exact ca la puşcărie. Prin uşă dădeau de mâncare, ca la câine. Prin uşă vorbeam cu doctoriţa, că nu intra nimeni înăuntru, în salon, decât asistenta – echipată în combinezoanele acelea –, care ne făcea injecţiile şi pleca. Atât.

A fost ca la puşcărie fără niciun fel de discuţie. Sunt atât de indignată de nu vă puteţi închipui. Poate că mai am de trăit o săptămână sau o lună, Dumnezeu ştie! Dar, aveţi cuvântul meu de onoare, că aş face ceva pentru că prea ne iau de proşti”, a dezvăluit Emilia.

Recomandari