Antena Căutare

Iarna își intră în drepturi: ninsori, precipitații și lapoviță aproape în toată țara! Cât ţine vremea rea

Valorile termice se vor situa, de luni, în general, în jurul celor specifice acestei perioade. Cerul va fi temporar noros şi se vor semnala precipitaţii pe arii restrânse în jumătatea sudică a ţării şi doar izolat în rest.

Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte şi mai ales ninsori în zonele mai joase de relief. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 5 grade, iar cele minime între -10 şi 1 grad.

În primele zile ale săptămânii, vremea se va răci accentuat şi vor fi precipitaţii, mai ales în jumătatea de sud a ţării, la început cu precădere sub formă de ploaie, apoi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare”, a anunţat ANM.

Se face tot mai frig

Conform meteorologilor, vremea se va răci în toate regiunile, chiar semnificativ în cele sudice, estice şi centrale. Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii în sudul, centrul şi estul ţării şi doar izolat în rest. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în zonele montane, mai ales ninsori în Transilvania, mixte în Oltenia, Muntenia şi Moldova şi predominant ploi în Dobrogea. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare ziua în estul şi sud-estul teritoriului, precum şi în extremitatea de sud-vest şi la munte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade, iar cele minime între -5 şi 3 grade. În următoarele zile, regimul termic va fi caracterizat de valori de temperatură în general în jurul celor climatologic specifice perioadei, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată la începutul intervalului în special în vest, centru, nord şi la munte.

Sărbătoare, 18 decembrie. Zeci de mii de români își sărbătoresc ziua numelui. Ce e bine să nu faci în această zi sfântă!... Carnagiu pe o șosea! Un mort şi trei răniţi, între care doi copii, după ce două autoutilitare s-au ciocnit pe Valea Oltu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x