Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Alertă în Iași! Caz de Covid, depistat într-o școală unde elevii începeau pregătirea pentru examene. Au pus lacătul pe ușă

Primele probleme la revenirea elevilor din anii terminali în bănci, cu scopul pregătirii pentru examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională. O școală din Iasi a fost închisă după ce a fost depistat un caz de Covid-19. Băncile distanțate, culoarele și măștile sunt acum sub lacăt.

Caz de Covid, depistat într-o școală din Iași, unde elevii începeau pregătirea pentru examene

Hepta

Elevii de la Şcoala "Titu Maiorescu" din Iaşi vor urma online cursurile de pregătire pentru evaluarea naţională, după ce în cadrul unităţii de învăţământ a fost confirmat un caz de infectare cu COVID-19.

Când s-ar putea deschide mall-urile! Ministrul Economiei a făcut anunțul: „Vrem să aducem viața la normalitate mai repede”

Soția administratorului școlii, confirmată pozitiv. Unitatea a fost închisă

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Luciana Antoci, a declarat pentru Agerpres că soţia administratorului Şcolii "Titu Maiorescu" a fost confirmată pozitiv la COVID-19, motiv pentru care soţul acesteia şi contacţii lor au fost testaţi.

"În urma testării s-a constatat că mecanicul şcolii este pozitiv. Deşi nu a avut contact cu personalul didactic, s-a decis testarea întregului personal şi efectuarea online a cursurilor de pregătire pentru evaluarea naţională", a precizat Luciana Antoci.

Potrivit sursei citate, până la această oră, Şcoala "Titu Maiorescu" din Iaşi este singura unitate şcolară din judeţ care îşi desfăşoară programul de pregătire online.

Medicul Virgil Musta, concluzii alarmante după trei luni de COVID-19. Decesele ce ar fi putut fi evitate: „Trebuie să avem grijă de la vârste fragede!”

Nemulțumiri privind participarea elevilor și profesorilor la cursuri

Preşedintele filialei ieşene a Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP), Laviniu Lăcustă, a declarat că este nemulţumit de faptul că elevii din anii terminali şi profesorii acestora pot fi expuşi la infectarea cu COVID-19 prin participarea la aceste cursuri de pregătire şi la examenele naţionale.

"Am recomandat şi solicitat ca atât profesorii, cât şi elevii să nu participe fizic la cursurile de pregătire până la clarificarea întregului context epidemiologic. Ne întrebăm însă, dacă sindicatul nostru nu ar fi avut contractul pentru testele COVID-19, care ar fi putut fi consecinţa prezenţei la şcoală a cel puţin unei persoane infectate. USLIP Iaşi îşi reafirmă punctul de vedere că, indiferent de măsurile pe care le-am lua, nu poate fi ignorat pericolul care poate veni din exteriorul unităţilor şcolare. Solicităm Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Guvernului României să nu arunce elevii, profesorii şi familiile lor într-o aventură care poate avea asupra acestora consecinţe foarte grave", a spus Laviniu Lăcustă.

Recomandari