Antena Căutare

Medicul Virgil Musta, concluzii alarmante după trei luni de COVID-19. Decesele ce ar fi putut fi evitate: „Trebuie să avem grijă de la vârste fragede!”

După trei luni în linia întâi a pandemiei de coronavirus în România, medicul Virgil Musta, cel care a făcut minuni pentru pacienții din Timișoara, trage primele concluzii. Pentru acești români, pericolul îmbolnăvirii nu a trecut nici acum!

Medicul Virgil Musta, concluzii alarmante după trei luni de COVID-19 | Profimedia

Medicul cu cea mai bună rată de vindecare a pacienților infectați cu noul coronavirus din România, atrage atenția: da, am scăpat de declarația pe propria răspundere, putem călători, putem ieși, mai nou, și la terase, însă relaxarea nu trebuie să fie totală!

Ce concluzii a tras medicul Virgil Musta, după trei luni de pandemie de COVID-19 în România?

„Au trecut două săptămâni de la „relaxarea” măsurilor restrictive de prevenire a răspândirii Covid-19. Această perioadă, cât şi tot ceea ce urmează înseamnă de fapt paşi spre revenirea la o viaţă normală.

Au fost 3 luni de zile, în care întreaga lume a trecut printr-o experienţă dramatică, care a lăsat urme adânci la toate nivelurile, de la colaborări internaţionale, politici şi organisme naţionale şi până la „trăirile” individuale ale fiecăruia dintre noi. Toate acestea vor redefini „normalitatea” spre care încercăm să ne întoarcem acum, depinde de noi (organisme internaţionale, naţionale şi indivizi) modul în care reuşim să învăţăm din această experienţă şi să includem în noul “normal” tot ceea ce ne poate ajuta să prevenim fie apariţia, fie cel puţin explozia şi impactul devastator al unor astfel de epidemii care vor mai apărea.

Articolul continuă după reclamă

Terasele, luate cu asalt de români și de polițiști, de la miezul nopții! Ce reguli trebuie să respectăm, de astăzi, când ieșim la restaurant

Pentru a ajuta în acest sens, mi-am propus să fac un scurt bilanţ al acestei perioade care părea că nu se mai termină, dar înainte, aş dori să precizez încă de la început faptul că virusul nu a dispărut şi că este nevoie de responsabilitate individuală în perioada următoare pentru ca pandemia să continue curba descendentă şi să rămână controlabilă! (...)

În România am reuşit să limităm impactul pandemiei, cel puţin comparativ cu multe ţări din vestul Europei, ţări mult mai dezvoltate ca noi din punct de vedere al infrastructurii medicale, dar care au fost depăşite de situaţie şi au înregistrat foarte mulţi morţi”, a scris medicul, pe Facebook, potrivit Mediafax.

Îmbolnăviți de COVID-19 la locul de muncă, 20 de români cer despăgubiri de un milion de euro de la angajator

„În România, vărsta medie de deces a fost mai mică decât cea din ţările vestice”

Medicul de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara a subliniat că, în cazul clinicii în acre lucrează, toți cei care au decedat ca urmare a infectării cu noul coronavirus „au avut cel puţin o boală asociată”.

„Iar ca să fiu mai concret, statistica în clinica noastră din Timişoara arată că toţi cei care au decedat au avut cel puţin o boală asociată, cel mai frecvent fiind o boala cardiovasculară, apoi diabet şi obezitate.

În România, vărsta medie de deces a fost mai mică decât cea din ţările vestice, ceea ce ne arată faptul că populaţia noastră prezintă numeroase boli cronice la vârste nu aşa de înaintate ca în acele ţări. Acest lucru se cunoştea deja, dar într-un context ca acesta a devenit automat un factor de risc major pentru toate acele persoane”, a mai scris medicul.

Fostul ofițer MAI, cel care a infectat un spital întreg, se apără! Argumentele, halucinante: Există dovezi!

Cea mai bună soluție: PREVENȚIA

„Va trebui să găsim în continuare echilibrul între tratarea la timp a oricăror probleme de sănătate pe care le avem şi protejarea în continuare (cel puţin până la apariţia unui vaccin sigur şi eficient) de posibila infecţie cu SARS-CoV-2, care nu va dispărea curând.

Dar, cea mai bună soluţie este prevenţia, aşa că vă recomand să acţionaţi cu responsabilitate în acest sens.

Bebelușa care i-a lăsat muți pe medici. Ce avea fetița pe obraz, la naștere: „Există doar 35 de cazuri, în istorie!” - FOTO

Cele mai importante concluzii ale acestei analize după 3 luni de pandemie le-aş rezuma în două direcţii: importanţa respectării şi în continuare a câtorva reguli de igienă personală şi distanţare pe care le ştim deja, dar şi să avem grijă de sănatatea noastră constant, de la vârste fragede, pentru că astfel vom fi mai puţin vulnerabili în faţa oricăror ameninţări”, a încheiat Virgil Musta.

FOTO | Cum arată Centrul Vechi din Capitală după redeschiderea teraselor. După miezul nopții oamenii au dat buzna la dis... Proful Iohannis: "Nu lăsați să stea nimic în calea ambițiilor voastre." Ce le-a urat elevilor care urmează să ...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 14 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se menține rece
Super Neatza, 14 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se menține rece Marti, 14.01.2025, 08:34
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x