România, lovită de al doilea val de coronavirus?! Ce spune medicul Alexandru Rafila despre creșterea alarmantă a cazurilor

Numărul cazurilor de coronavirus s-a dublat în România, în ultimele zile, odată cu adoptarea măsurilor de relaxare, însă nu putem să vorbim despre al doilea val de COVID-19, potrivit medicului Alexandru Rafila. 

România, lovită de al doilea val de coronavirus?! Ce spune medicul Alexandru Rafila despre creșterea alarmantă a cazurilor

În cadrul unui interviu pentru DC News, acesta a vorbit despre creșterea alarmantă a numărului de cazuri noi de coronavirus.

"Nu, nu cred că se poate vorbi de al doilea val de infectări. Avem doar patru, cinci zile de creştere. Chestia cu valurile este relativă. Putem să spunem că este o creştere semnificativă a numărului de cazuri în ultima săptămână. Dacă facem o medie pe ultimele 7 zile şi o comparăm cu cea de acum trei săptămâni, vom vedea că e o dublare. Acum sunt undeva la 250 de cazuri zilnic, ca medie, iar înainte erau 120-130. Trebuie să ne preocupe chestia asta, nu ştiu dacă să ne îngrijoreze. E necesar să fim atenţi unde umblăm, cum umblăm, dacă purtăm mască şi dacă o purtăm corect. Sunt multe astfel de lucruri care influenţează numărul de cazuri noi. Nu e legat doar de relaxare, ci şi de relaxarea individuală, pentru că mulţi nu poartă corect masca.

Coronavirus România. 18 iunie 2020. Live Update. Alte 320 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în ultimele ore, iar 22 de persoane au murit. Bilanțul infecțiilor a depășit 23.000

Acum nu avem altceva de făcut decât să educăm oamenii, să se comporte cu precauţie, pentru că ideea cu închiderea unor activităţi nu mai este sănătoasă. Trebuie să ne obişnuim cu virusul şi să trăim într-un anumit mod, adică să ocolim aglomeraţiile, să purtăm masca şi să ne spălăm pe mâini. Nu cred că e aşa complicat!", a declarat dr. Alexandru Rafila, potrivit sursei citate.

320 de cazuri noi de îmbolnăvire și 22 de morți, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 18 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.080 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.308 au fost declarate vindecate și externate.

Până astăzi, 1.473 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 17.06.2020 (10:00) – 18.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 22 decese (12 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Mureș, Olt, Suceava, Vrancea și București.

Institutul „Matei Balş”, plin după explozia de cazuri de coronavirus din ultimele zile. Anunțul făcut de autorități: ”Nu mai sunt paturi, nu se mai fac internări!”

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 8 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

La ATI, în acest moment, sunt internați 178 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.429 de persoane. Alte 86.167 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Ultimele știri