Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Lovitură pentru patroni! În ce condiții ar putea să funcționeze terasele după 15 iulie

Cu restaurantele încă închise și terasele la jumătate din capacitate, patronii de localuri din Centrul Vechi mai primesc o lovitură. Terasele lor ar putea funcționa după reguli noi, impuse de Primăria Capitalei.

Mai exact, între două terase aflate pe trotuare diferite va trebui lăsată o distanță de cel puțin patru metri. În ceea ce privește terasele aflate pe același trotuar, ei bine, vor trebui delimitate de un geam de sticlă sau jardiniere înalte de un metru și jumătate. În plus, iubitorii de fotbal nu vor mai putea vedea meciurile la televizor.

Excepție fac evenimentele majore, atunci când televizoarele vor putea fi scoase din localuri pe terase. În proiect nu se dau însă și exemple concrete.

Noi cifre alarmante! Crește iar numărul de cazuri în România: 637 îmbolnăviri raportate în ultimele 24 de ore și tot mai mulți morți

”Evenimente majore, ce înseamnă? O finală la cricket este eveniment major?! O finală de snoocker e eveniment major sau finala lui Rapid dacă cineva din primărie ține cu Rapid?! Sunt lucruri care încă trebuie discutate.”, a declarat Mugur Mihăescu, patron de restaurant.

Critici a atras și prevederea care impune taxe suplimentare, dacă aprovizionarea se face după ora 10.00.

”Pentru mulți din Centrul Vechi valoarea mărfii nu valorează 300 lei. Ori există o normă prin care spui că după ora 10 nu se intră indiferent de, din mai multe aspect: nu e spațiu, sunt pietoni, trafic intens, dar că să spui că plătești 300 lei să intri cu mașină în Centrul Vechi mi se pare complet absurd.”, a declarat și Dragoș Panait, consultant Horeca.

Externările la cerere fac ravagii în România. Trei persoane au ajuns la spital în comă, iar altele și-au infectat familiile și rudele

Acestea sunt doar o parte dintre modificările ce vor fi aduse regulamentului de funcționare a teraselor sezoniere din Centrul Vechi în contextul crizei sanitare actuale. Realitatea din teren arată însă că pe străzile mult prea înguste oamenii abia își fac loc printre mese, iar o astfel de delimitare este greu de realizat.

Proiectul ar urma să fie discutat și votat mâine în ședința Consiliului General.

Recomandari