Antena Căutare

Externările la cerere fac ravagii în România. Trei persoane au ajuns la spital în comă, iar altele și-au infectat familiile și rudele 

Apar primele efecte ale externărilor la cerere: trei bolnavi care au ieşit pe semnătură sunt acum în comă la terapie intensivă. Iar în Dâmboviţa pacienţii care au plecat acasă au îmbolnăvit alţi 26 de oameni.

658 de bolnavi au plecat pe semnătură din spital în ultimele două săptămâni, după decizia CCR. 85 numai de ieri până azi. Pe mulţi, decizia îi poate costa viaţa. O simt pe pielea lor trei pacienţi cu coronavirus care au ajuns din nou în spitalele de unde fuseseră externaţi, în comă. Unul dintre ei, în vârstă de 56 de ani, a plecat din spitalul colentina pe 6 iulie. Fix o săptămână mai târziu familia a sunat disperată la ambulanţă. A fost intubat în salvare.

” Este în ATI şi vă daţi seama că un pacient care este în ATI nu este un pacient care se simte bine pentru că în ATI lucrurile nu sunt în regulă.”, a declarat dr. Sabina Zurac, director medical la Spitalul Colentina.

Noi cifre alarmante! Crește iar numărul de cazuri în România: 637 îmbolnăviri raportate în ultimele 24 de ore și tot mai mulți morți

Tot în Bucureşti un pacient externat la cerere a fost găsit de medici în stop cardiac. Echipajele de pe ambulanţă l-au resuscitat şi s-au expus pericolului ca să l salveze.

Şi medicii din Timişoara luptă acum pentru viaţa unor bolnavi care în urmă cu doar câteva zile le-au ignorat sfaturile.

”Nu am avut foarte mulți pacienți care s-au externat la cerere, au fost cinci sau șase și cred ca unul s-a întors cu forma mai gravă.”, a declarat dr. Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase a Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara.

Un alt bărbat din Timişoara a ajuns să respire cu ajutorul unui plămân artificial după ce a refuzat tratamentul cu Remdesivir.

Ultimă oră! Prima țară din UE care interzice zborurile din România și alte nouă state europene. Austria anulează toate cursele aeriene

”A fost informat de mai multe ori de colegii mei din Terapie intensiva de tratamentul care urma să i se dea și pacientul a spus ca refuză să facem experimente pe dânsul.”, a explicat medicul Cristian Oancea de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Alţi bolnavi au început să se sperie de propria decizie şi s-au întors de bunăvoie în spital. Sunt cinci cazuri numai la Spitalul Colentina.

”A plecat astăzi şi s-a întors peste o zi sau două că s-a răzgândit, că s-a gândit că totuşi este periculos pentru cei din jur, pentru societate şi că se întoarce”, a declarat dr. Sabina Zurac, director medical al Spitalului Colentina.

Ultimă oră! România a trecut pe lista portocalie a Belgiei. Turiștii români pot fi supuși unor măsuri drastice

Pacienţii care pleacă din spitale se pun în pericol pe ei, şi pe alţii: apropiaţi sau necunoscuţi.

În Dâmboviţa, direcţia de sănătate publică a contabilizat exact câţi bolnavi au refuzat internarea -73 şi câţi au plecat la cerere din spital-38. În plus, au decoperit şi efectul externărilor: sunt focare noi în şase familii. 26 de oameni au fost infectaţi de bolnavii care se tratează pe cont propriu.

Nu, nu e glumă! 17 absolvenți au fost eliminați de la BAC pentru fraudă, la zece zile de la afișarea rezultatelor. Melis... Lovitură pentru patroni! În ce condiții ar putea să funcționeze terasele după 15 iulie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x