Antena Căutare

In satele din Romania, copiii sunt vanduti la munca de catre parinti

In satele din Romania, copiii sunt luati din scoala si trimisi la munca de parinti. Lucreaza cu ziua la fermele din sat, iar salariul este negociat tot de parinti, direct cu angajatorul. Un experiment facut de reporterii Observator intr-o comuna din Iasi dezvaluie o practica veche de care n-au auzit doar asistentii sociali de la primarie.

“-Sase milioane de lei va dam pe luna si cazare, masa la copil.
-Pe amandoi sau numai unul?
-Daca ni-i dati pe amandoi, inseamna 12 milioane.
-Da, doamna, daca spuneti ca veniti duminica”

Asa este negociat pretul pentru care copiii sunt trimisi la munca de proprii parinti. O ancheta a reporterilor Observator a scos la lumina, insa, o practica veche. De cum au intrat pe ulite, au fost indrumati catre sursa: o familie cu doi copii. Unul are noua ani, iar celalalt 12.

Copiii ar fi lucrat si la altii. Cu trei sau patru milioane pe luna. O recunoaste chiar mama: ”A fost si la ranit si la taiat lemne, la porci, la vaci”.
Mama accepta si se gandeste deja la partea ei: “Daca ar vrea copiii sa-mi dea si mie vreo 200-300 de mii. Asa a facut si asta mare. El si-a strans banii, a venit acasa si a lasat banii la mama”.

Asa au ajuns cei doi copii sa abandoneze scoala. Dar ce stie satul, nu stie si asistentul social, care nu a facut o ancheta la aceasta familie, dar explica din hartii ca mama: “Chiar a fost si sprijinita sa mearga cu masina institutiei la Iasi sa-si procure acele documente de care are nevoie, dar nu este interesata practice”.

Cazul nu este singular. Anul trecut, peste 40 de copii si femei au fost batuti, umiliti, infometati si exploatati de cativa ciobani cu stare din Galati. Oamenii lucrau chiar si 20 de ore pe zi, dormeau in baraci mizere, printre sobolani, si mancau cat sa nu moara de foame.

Un cosmar care a durat mai bine de trei luni. Pana cand politistii au intrat pe fir si i-au prins pe cei sapte ciobani.

Parcagiii de ocazie din Bucuresti castiga pana la 4.500 de lei pe luna... Observator Special: Aventuri pe linia mortii. Pietonilor le place sa traiasca periculos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x