Live acumFilm: Scurtcircuit (Romania 2017)
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin! (r)

Încă un bărbat depistat pozitiv pentru coronavirus, care a refuzat internarea, a murit. Este al doilea caz din România în ultimele 48 de ore

Încă un bărbat depistat pozitiv pentru coronavirus, dar care a refuzat internarea, a murit acasă, sub privirile familiei. Acesta este al doilea caz înregistrat în România, după ce miercuri s-a stins din viață un bărbat de 46 de ani. 

Încă un bărbat depistat pozitiv pentru coronavirus, care a refuzat internarea, a murit. Este al doilea caz din România în ultimele 48 de ore

Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt, care au precizat că bărbatul avea 56 de ani și fusese diagnosticat pozitiv pe 12 iulie.

"În cursul zilei de astăzi, respectiv 16.07.2020, a fost înregistrat un deces la domiciliu. Persoana, bărbat în vârstă de 56 de ani, a refuzat internarea. El prezenta următoarele comorbidităţi: insuficienţă cardiacă congestivă, stenoză aortică, insuficienţă mitrală, insuficienţă respiratorie, HTA primară, obezitate, hepatită cronică, boala periferică", precizează DSP Olt într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Record al numărului de noi cazuri de COVID-19, în România! Încă 777 de îmbolnăviri! La cât a ajuns bilanțul total. Câți pacienți sunt în stare gravă

De asemenea, reprezentanții DSP au anunțat că în ultimele 24 de ore, în judeţ au fost confirmate 11 cazuri noi de COVID-19.

Situația spitalelor din Olt

În judeţul Olt, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate în total 437 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre pacienţi 191 fiind vindecaţi şi 17 au decedat.

Joi, în spitalele din judeţ erau internate 110 persoane infectate cu noul coronavirus, dintre acestea 5 persoane fiind spitalizate în secţii ATI, fără a avea nevoie de ventilaţie mecanică.

Celelalte persoane confirmate cu COVID-19 fie s-au externat din spitale la cerere, fie au refuzat internarea.

În august, România va avea între 1.200 şi 1.600 de cazuri noi, pe zi, de Covid-19. Estimare alarmantă făcută de Guvern

DSP Olt a informat că în judeţ capacitatea de paturi pentru pacienţi cu noul coronavirus este de 378, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi la Spitalul Municipal Caracal (spital suport).

Record de îmbolnăviri în România, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 16 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.003 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.335 au fost externate, dintre care 22.189 de pacienți vindecați și 2.146 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Masca de protecție, obligatorie la plajă și la piscină. Măsuri drastice impuse în Spania

Totodată, până în prezent, 757 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 1.971 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Managerul Spitalului de Urgenţă Slatina a spus că unitatea medicală are o capacitate de 80 de paturi pentru pacienţi confirmaţi cu COVID-19 şi de 20 de paturi pentru pacienţi cu suspiciune de infectare cu SARS-CoV-2.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro