Antena Căutare

Incendii devastatoare in Muntii Fagaras si pe Masivul Postavarul

Padurile s-au aprins din nou! Flacari mari mistuie pasunile si copacii din varfurile muntilor. Sunt probleme pana sus, la Balea Lac. Iar pompierii urca greu pe crestele abrupte. Ajutati de voluntari, sting focul cu lopetile. De asemenea, un puternic incendiu le da batai de cap si pompierilor din Brasov, care urca cu greutate pe Masivul Postavarul.

Peste o suta de pompieri, silvicultori si jandarmi actioneaza pentru lichidarea a doua incendii de vegetatie uscata izbucnite in Masivul Fagaras, la altitudini de peste 2.000 de metri. La primul incendiu, izbucnit pe Muntele Fruntii, in punctul Dosul Fruntii, interventia a inceput inca din dimineata zilei de 21 august.
Al doilea incendiu de vegetatie uscata a fost observat tot pe 21 august, in zona golului alpin de pe Muntele Podeanu. Flacarile s-au extins pe o suprafata de peste 10 hectare de vegetatie uscata, maracinis si jnepenis. "Interventia este dificila, accesul fortelor de interventie in zona facandu-se anevoios, pe un drum de munte cu pante abrupte. De asemenea, inexistenta surselor de apa in apropierea focarelor, vantul foarte puternic si terenul accidentat mentin permanent pericolul aparitiei accidentelor si extinderii incendiului", a declarat purtatorul de canvat al ISU Arges.

In acelasi timp, un incendiu puternic a izbucnit, miercuri la pranz, in Masivul Postavarul, in zona Coltii Cheii, pe o suprafata de trei hectare, in aceeasi zona unde, in urma cu cateva saptamani, s-a inregistrat un alt incendiu, atunci fiind nevoie de interventia unui elicopter. Potrivit purtatotului de cuvant al ISU Brasov, in zona intervin 30 de pompieri si 20 de padurari, care transporta apa in bidoane, pe jos, intrucat accesul este foarte dificil.

Seceta a secat Dunarea: Convoi de barje, esuat in apropiere de Calafat... Politia Romana, pe urmele celor care au distrus girafa din fata muzeului Antipa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x