Incendiu Grecia 2018. Ce se întâmplă cu turiștii români

Incendiu Grecia 2018. Incendiile devastatoare care au cuprin Grecia la începutul acestei săptămâni fac noi victime. Bilanțul oficial a crescut la 74 de morți. Ce se întâmplă cu sutele de mii de turiști români care își petrec și anul acesta vacanța pe Tărâmul Zeilor.

incendii grecia 2018

Incendiu Grecia 2018. Incendiile devastatoare care au cuprin Grecia la începutul acestei săptămâni fac noi victime. Bilanțul oficial a crescut la 74 de morți. Ce se întâmplă cu sutele de mii de turiști români care își petrec și anul acesta vacanța pe Tărâmul Zeilor.

Incendiu Grecia 2018. Grecia este destinația preferată a românilor. Apreciată atât pentru frumusețile sale naturale cât și pentru minunata gastronomie, Grecia reprezintă principala destinație de vacanță a românilor. În prezent, sunt circa 100.000-120.000 de români care își petrec vacanța în Grecia.

Despre situația turiștilor români aflați în Grecia în plină stare de alertă de incendiu, șeful ANAT - Nicoale Demetriade - a declarat că nu sunt probleme până în prezent,

Nimeni, niciun turist român nu e afectat de incendiul produs în apropierea Atenei, pentru că toți turiștii români sunt în alte zone de interes. Acea zonă e dedicată în principal turiștilor eleni, nu putea un român să fie acolo. Noi ne-am interesat la toate agențiile de turism românești care au vândut Grecia. N-a fost raportat niciun caz de afectare a unui turist. Trebuie să fim cu toții extrem de prevăzători în viitor pentru orice poate să apară din cauze naturale și să fim mult mai vigilenți”, a spus Nicolae Demetriade, potrivit digi24.ro

Nicolae Demetriade anunță că turiștii români nu trebuie să renunțe la planurile lor de vacanță.

Incendiu Grecia 2018. Ministerul Apărării Naționale a declarat stare de urgență în Grecia. România intervine brutal chiar în aceste momente în infernul din Sud, trimițând avioanele speciale pentru stingerea incendiilor.

Incendiu Grecia 2918. Bilanț devastator

74 de persoane au murit și circa 200 au fost rănite în urma celor mai grave incendii din ultimul deceniu. Din aer, amploarea distrugerilor îţi taie răsuflarea. Străzi altă dată pline de viaţă, cu restaurante şi terase, arată acum ca nişte uriaşe cimitire. Doar într-un oraş, au ars o mie de case şi peste 300 de maşini.

În multe autoturisme încă sunt trupurile celor care nu s-au putut salva. Guvernul de la Atena a cerut sprijinul Statelor Unite, pentru supravegherea incendiilor din aer. Şi alte ţări, printre care şi România, au sărit în ajutorul Greciei. Forțele Aeriene Române au pregătit două aeronave special configurate pentru stingerea incendiilor, gata să decoleze în orice moment.

COD RUTIER 2018 GRECIA. S-a schimbat codul rutier! Ce trebuie să știi ca să nu rămâi pieton

Ultimele știri